Zece persoane sunt cercetate penal la Iasi dupa ce s-au descoperit doua siteuri ilegale

Celebre retele metropolitane de pe care milioane de romani si-au descarcat gratuit filme si muzica au fost inchise  

Cea mai mare lovi
Zece persoane sunt cercetate penal la Iasi dupa ce s-au descoperit doua siteuri ilegale

Celebre retele metropolitane de pe care milioane de romani si-au descarcat gratuit filme si muzica au fost inchise

Cea mai mare lovitura data Internetului de la aparitia sa in Romania a fost aplicata in aceste zile de politistii ieseni. Totul a inceput dupa ce doua servere, cinci unitati centrale si sute de cd-uri au fost ridicate in urma unor perchezitii domiciliare efectuate de politistii ieseni, dupa ce s-a semnalat existenta pe Internet a doua site-uri ilegale.

Este vorba de siteuri prin intermediul carora se puteau descarca filme si alte opere purtatoare de drepturi conexe. “Prin acest tip de programe este prejudiciat titularul drepturilor de autor deoarece producatorul nu a acordat licente pentru punerea la dispozitia publicului a filmelor, conform Legii 8/1996 completata si modificata prin Legea 285/2004, OUG 123/2005 si Legea 329/2006. S-a inceput urmarirea penala cu privire la comiterea de catre zece persoane a infractiunilor de promovarea de marfuri pirat, punerea la dispozitia publicului - fara consimtamantul titularilor de drepturi - a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe. Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor in colaborare cu cei din cadrul Serviciului de Comunicatii si Informatica din cadrul IPJ Iasi, au efectuat opt perchezitii si au fost ridicate in vederea cercetarilor 2 servere, 5 unitati centrale de calculator si 500 discuri pirate”, a declarat subcomisarul Virginia Pralea, din cadrul IJP Iasi. Ca urmare a acestor masuri luate de politie, activitatea trackerelor de torrente Airbites (firma de net importanta din Iasi) si ARM a fost intrerupta si nu mai pot fi descarcate sau puse la dispozitia publicului filme, muzica, clipuri sau alte opere purtatoare de drepturi conexe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.