Declaratia sa survine la doar cateva zile dupa ce a facut un apel la premierul Tariceanu si la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa vina in Parlament cu un plan de redresare economica. Stolojan i-a acuzat pe cei doi ca minimalizeaza gravitatea situat
Declaratia sa survine la doar cateva zile dupa ce a facut un apel la premierul Tariceanu si la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa vina in Parlament cu un plan de redresare economica. Stolojan i-a acuzat pe cei doi ca minimalizeaza gravitatea situatiei economiei romanesti. "Guvernul, foarte slab din punct de vedere politic, nu e in stare sa mai gandeasca asemenea politici de reforma", a spus Stolojan. Acesta s-a declarat sceptic si in privinta spuselor lui Isarescu, conform caruia leul isi va reveni adaugand ca acesta nu ia in calcul efectele pe care cresterea ratei inflatiei o va avea asupra puterii de cumparare a romanilor. Liderul PD-L a apreciat ca leul nu se afla in siguranta in conditiile in care capitalul speculativ din bancile romanesti a ajuns la peste 16 miliarde de euro. Cand semnalele de alarma se vor amplifica, acest capital va fi retras din tara, fapt ce va conduce la deprecierea severa a monedei nationale. Desi a evitat sa o spuna explicit, Stolojan a lasat de inteles ca Isarescu ar fi ascuns slabele performante ale actualului Executiv. El a remarcat ca "in preziua alegerilor europarlamentare ne-a linistit, pentru ca apoi sa vedem ca preturile cresc, iar leul se devalorizeaza", a remarcat Stolojan. (A. ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.