In statiunile montane din Norvegia se poate schia in conditii foarte bune pina la sfirsitul lunii mai.

Pasionatii de schi pot practica acest sport si vara, deoarece in lunile mai si iunie se poate schia pe ghetari, la Strynefjell sau Folgefonna. Oricum, in lunile urmatoare, turistii care doresc sa schieze si aleg Norvegia nu au motive de teama ca nu vor gasi zapada. Pe de alta parte, ei nu se vor plictisi deoarece vor putea face numeroase excursii in vechile orase, in fiorduri sau in muzeele in care se pot admira corabii si arme din perioada vikingilor.

Hemsedal este una dintre cele mai cunoscute statiuni de schi din Norvegia. Se afla la 290 de kilometri de Oslo. Sezonul de schi tine din noiembrie pina la inceputul lunii mai. Pasionatii de schi vor avea parte de diversitate. Sint 48 de pirtii de schi, iar pentru 22 dintre acestea se asigura o grosime corespunzatoare a stratului de omat cu ajutorul tunurilor de zapada, iar noua dintre piste sint luminate noaptea.

Un skipass pentru o saptamina costa in jur de 200 de euro, iar pentru o zi pretul este de aproximativ 41 de euro. Pentru copiii intre 7 si 15 ani, preturile sint de 159 de euro pentru o saptamina, respectiv 34 de euro pentru o saptamina. In ceea ce priveste cazarea, se vor plati intr-un hotel de categorie medie intre 60 si 80 de euro, in vreme ce pentru un hotel de 5 stele preturile cresc pina la peste 100 de euro/noapte.

Turistii care vor alege aceasta statiune vor avea variante la schi pentru petrecerea timpului liber. Astfel, se poate opta pentru o plimbare cu sania trasa de ciini. Pentru un traseu de aproximativ trei ore se vor plati in jur de 800 de euro. Pentru copii se va aplica o reducere de 50%. Cei care vor sa se plimbe cu snowmobilul vor plati pentru o astfel de distractie in jur de 40 de euro pentru 30 de minute. Pretul include si echipamentul oferit de firma care inchiriaza. Se mai pot face catarari pe pereti de gheata sau plimbari prin pesterile din zona.

O alta statiune de schi populara in Norvegia este Trysil. Este situata la 160 de kilometri de Oslo. Aici sint deschise nu mai putin de 65 de pirtii, deservite de 30 de instalatii de transport. In aceasta statiune, un skipass de o saptamina pentru o persoana costa in jur de 185 de euro, in vreme ce pentru un copil se vor plati aproximativ 150 de euro. In cazul in care se opteaza pentru un skipass pentru o zi, pretul va fi de 40 de euro pentru un adult si 32 de euro pentru un copil. In ceea ce priveste cazarea, pentru un hotel de calitate se vor plati in jur de 100-160 de euro pentru o camera dubla, in functie de perioada pentru care se opteaza.

Din aceste statiuni se poate merge in Oslo, un oras care are multe de oferit turistilor. Astfel, se poate vizita Muzeul corabiilor vikinge (The Viking Ship Museum), unde sint expuse si doua dintre cele mai bine pastrate nave de acest tip, construite in secolul al IX-lea, si nave descoperite in fiordurile Norvegiei sau in mormintele vikinge din zona fiordului Oslo. Mai sint expuse obiecte folosite pentru navigatie sau pentru activitatile cotidiene in perioada vikinga. Pretul unui bilet de intrare este de sase euro. Muzeul Kon-Tiki este un alt obiectiv turistic foarte popular. Aici sint expuse ambarcatiunea Kon-Tiki precum si o serie de obiecte descoperite de Thor Heyerdall in Insula Pastelui, Polinezia sau Galapagos. Castelul Akershus este considerat insa obiectivul turistic numarul unu din Oslo. Lucrarile de constructie au inceput in 1299, in timpul domniei lui Hakon al V-lea, si au fost finalizate in secolul al XIV-lea. Regele Christian al IV-lea l-a modernizat in secolul al XVII-lea si l-a transformat in resedinta regala. A fost restaurat la inceputul secolului XX. Bergen este o alta destinatie interesanta din Norvegia. In partea veche a orasului se pot vizita cladiri vechi, chiar si case din lemn. De asemenea, mai merita vizitate Biserica Sfintei Maria, construita in secolul al XII-lea. De asemenea, se mai pot vizita Muzeul Hanseatic si Muzeul Maritim.

Goana dupa peisaje Norvegia ofera peisaje superbe. In aceasta tara se afla noua cascade care se situeaza printre cele mai mari 20 din lume. Cea mai spectaculoasa cascada din Norvegia este considerata V°ringsfossen. Mardalsfossen este cea mai mare cadere de apa din nordul Europei, cu o inaltime a caderii de apa de 297 de metri. Cascadele nu sint importante pentru norvegieni doar ca obiective turistice, ci si pentru ca sint o importanta sursa de energie.