Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a recunoscut, intr-un interviu publicat de Sunday Times, ca i-ar fi teama sa mearga noaptea pe strazile Londrei, relateaza AFP.

Smith a declarat ca nu s-ar simti in sigurant

Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, a recunoscut, intr-un interviu publicat de Sunday Times, ca i-ar fi teama sa mearga noaptea pe strazile Londrei, relateaza AFP.

Smith a declarat ca nu s-ar simti in siguranta nici daca s-ar plimba in cartierele rezidentiale Kensington si Chelsea, dar nici in zonele periferice populare, precum Hackney.

"Nu, dar cred ca nu am facut asa ceva niciodata. Nu as face insa asa ceva in viata mea", a spus ea, intrebata daca s-ar simti in siguranta pe strazile din Hackney dupa miezul noptii.

"Nu m-as plimba pe acolo noaptea. Am sansa de a nu fi nevoita sa fac asa ceva", a raspuns ea, referindu-se la cartierele Kensington si Chelsea.

Unul dintre consilierii sai a telefonat ulterior la redactia publicatiei, pentru a explica raspunsurile ministrului, sublinind ca acestea nu corespund exact pozitiei sale. Consilierul a precizat ca Jacqui Smith "a cumparat recent un kebab in Peckham", unul din cartierele rau famate ale capitalei britanice.

Orice femeie s-ar simti in siguranta daca ar fi insotita de garzile de corp ale doamnei Smith, a comentat The Sunday Times in editorialul sau. "Ministrii de Interne ar trebui sa induca teama infractorilor si nu sa se ascunda in spatele cortinei", a apreciat publicatia britanica.

Potrivit unui sondaj dat publicitatii in luna august, 46 la suta dintre londonezi declara ca nu se simt in siguranta noaptea in cartierele in care locuiesc.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.