Se spune ca daca ai curajul sa te arunci in apele reci, din ziua de Boboteaza, sa inoti si reusesti sa prinzi crucea, vei avea noroc tot anul. Pentru Mircea Rotaru, norocosul de anul trecut si Aurel Burlacu, temerarul de anul asta, ambii din c

Se spune ca daca ai curajul sa te arunci in apele reci, din ziua de Boboteaza, sa inoti si reusesti sa prinzi crucea, vei avea noroc tot anul. Pentru Mircea Rotaru, norocosul de anul trecut si Aurel Burlacu, temerarul de anul asta, ambii din comuna Maracineni, judetul Buzau, n-a fost deloc asa. Primul a cazut dintr-un copac si a abia a scapat cu viata, iar pe al doilea l-a parasit iubita la trei zile dupa ce a scos crucea din apa.
Anul trecut, pe sase ianuarie, in ziua de Boboteaza, era soare si o temperatura de 14 grade Celsius. Ca de obicei, o multime de curiosi se stransese pe malul stang al raului Buzau, in aval de podul de la Maracineni, cel reconstruit sub indicatiile presedintelui Basescu. Trei tineri, doar cu slipul pe ei, dardaiau si clantaneau din dinti asteptand ca parintele Mirea, de la Catedrala Sf. Sava, din Buzau, sa termine rugaciunea. In sfarsit, preotul arunca in apele repezi ale raului crucea de Boboteaza. Pe castigator il asteapta o icoana de argint si un premiu in bani. Numai ca, dintr-o data, crucea o apuca bizar inspre mal si ajunge in dreptul lui Mircea Rotaru, un sofer in pragul pensionarii. Fara sa stea prea mult pe ganduri , acesta sare imbracat in apa si prinde crucea chiar de sub nasul celui mai rapid innotator, consateanul sau Aurel Burlacu. „Interesul meu era sa pun mana pe Sfanta Cruce si l-am atins. Baietii erau cam suparati si mi-au tinut calea. Pana la urma doar au pupat crucea", povesteste amuzat batranelul.

Dupa ce a prins crucea a cazut dintr-un copac

Nea Rotaru e un om necajit. Ambii baieti i-au murit de "distrofie musculara Duchenne", dupa ce s-a chinuit sa-i creasca 20 de ani. A crezut ca de acuma a dat norocul peste el. N-a fost sa fie asa. Pe 9 octombrie s-a urcat in marul din batatura, sa-l culeaga. Nici el nu-si mai aduce minta cum a cazut.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.