Arme achizitionate de la o filiera din Italia si Spania, coordonata de Ion Clamparu, unul din cei mai cautati infractori romani, au fost gasite de procurorii DIICOT la o perchezitie la liderul unei grupari din Neamt, care organizase un plan de razboi
Arme achizitionate de la o filiera din Italia si Spania, coordonata de Ion Clamparu, unul din cei mai cautati infractori romani, au fost gasite de procurorii DIICOT la o perchezitie la liderul unei grupari din Neamt, care organizase un plan de razboi pentru exterminarea unei retele rivale. Procurorii au retinut, pentru 24 de ore, membrii unei grupari infractionale organizate din judetul Neamt care, prin violenta, incercau sa detina controlul asupra orasului, in sensul preluarii sferei de influenta a lumii interlope.
Anchetatorii solicita instantei emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, pentru Adrian Marin Botez, Costel Acozmei, Vasile Sorin Mazilu, Ion Zavate si Florin Mircea Savu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda calificata cu armament si detinere, fara drept, de arme si munitii. Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in 12 ianuarie 2008, anchetatorii s-au sesizat din oficiu in legatura cu faptul ca, in noaptea de Revelion 2007/2008, intr-un club din Piatra Neamt a izbucnit un conflict intre gruparea constituita din inculpatii sus-mentionati, cunoscuta sub numele de "gruparea Donose", si un alt membru al gruparii coordonate de Marin Botez, in altercatie fiind antrenate si alte persoane.
Ulterior, conflictul s-a transferat in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, unde membrii gruparii coordonate de Botez au atacat gruparea rivala, fiind necesara interventia fortelor de ordine.
Izbucnirea acestei altercatii l-a determinat pe Marin Botez "sa initieze un adevarat razboi intre cele doua grupari, actionand in mai multe directii si anume: contactarea legaturilor din tara si strainatate in vederea asigurarii sprijinului necesar pentru declansarea actiunilor de razbunare impotriva gruparii rivale, precum si racolarea de noi membri; permanentizarea actiunilor de filaj si supraveghere in vederea identificarii resedintelor permanente sau temporare a membrilor gruparilor adverse, precum si pentru aflarea intentiilor acestora fata de organizatia sa; contactarea legaturilor membrilor gruparilor rivale de pe raza judetelor Neamt si Bacau, incercand sa-i determine pe acestia sa nu se implice in conflictul declansat; trimiterea lui Savu Florin Mircea, zis Ciccio, si a unei alte persoane in Italia-zona orasului Roma in vederea achizitionarii armelor de foc tip revolver, Uzi si pistoale cu amortizor, in scopul folosirii in actiunea de razbunare, existand indicii ca armele au fost achizitionate de la o filiera care actioneaza in Spania si Italia, sub comanda lui Clamparu Ion", arata Parchetul General.
Inarmarea
In perioada 1-9 ianuarie 2008 au fost mobilizati, instruiti si inarmati membrii gruparii coordonate de catre Marin Botez, intentionandu-se suprimarea fizica a gruparii adverse. Procurorii DIICOT, impreuna cu trupele speciale, au efectuat perchezitii la locuinta lui Botez, in curtea interioara a imobilului fiind gasit un cartus tras (probabil cu gaze), in podul locuintei o pusca cu aer comprimat, calibrul 5,5, o pusca artizanala, un pistol cu gaze, calibrul 9, impreuna cu un incarcator cu sase cartuse si trei cutii cu alice. S-au mai gasit 5 cartuse cu gaze calibrul 9 mm si o sabie tip samurai scurta cu teaca si manerul de culoare albastra, un pistol cu aer comprimat cu inscriptia Walter CP88, cu seria A8224456. In locuinta au fost identificate si ridicate cu ocazia perchezitiei 16 statii de emisie receptie diferite tipuri, cu incarcatoarele si suporturile aferente (utilizate de membrii gruparii la activitatile de filaj) si sapte sticle ce contin substante inflamabile cu miros de benzina precum si un flacon ce contine trei comprimate de culoare bej inscriptionate cu nr. 173. De asemenea, in aceasta locuinta au fost gasite si cateva telefoane mobile. Cu ocazia perchezitiei efectuate la un alt membru al gruparii a fost gasit un pistol cu glont Magnum 44, model 1966, si 4 cartuse de acelasi calibru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.