Semnal - Tratament injectabil pentru sanatatea creierului
Journal of Neuroinflamation publica in editia online un tratament care ar putea ameliora sensibil simptomele bolii Alzheimer.


La pacientii diagnosticati cu ace

Semnal - Tratament injectabil pentru sanatatea creierului
Journal of Neuroinflamation publica in editia online un tratament care ar putea ameliora sensibil simptomele bolii Alzheimer.

La pacientii diagnosticati cu aceasta boala neurodegenerativa se observa o deteriorare lenta si insidioasa a celulelor creierului. Acest proces afecteaza memoria si functionarea mentala. Bolnavul este supus unor tulburari care deterioreaza sistemul cognitiv, limbajul, gesturile pana la punctul in care el va fi in imposibilitatea de a mai realiza si cele mai simple gesturi ale vietii zilnice.

IMUNITATEA. Analizele au demonstrat ca pacientii afectati de boala Alzheimer au un nivel ridicat de TNF alpha (Factor de necroza tumorala) in lichidul cefalorahidian. TNF este o componenta esentiala a sistemului imunitar al creierului si este implicat in procesul de transmitere a impulsurilor nervoase. Daca TNF este in exces, acest factor impiedica transmiterea influxului nervos si provoaca reactii inflamatorii.

TESTE. Pornind de la acest aspect, o echipa de cercetatori au testat efectul unei molecule anti-TNF, etanercept, care este folosita deja in tratarea unor boli ale sistemului imunitar, cum ar fi poliartrita reumatoida sau psoriazisul sever. Rezultatele obtinute sunt incurajatoare. Sunt suficiente doar cateva minute dupa injectarea noului tratament in coloana vertebrala pentru a obtine o imbunatatire sensibila a simptomelor bolii. In articolul din editia online a Journal of Neuroinflammation se mai precizeaza ca un numar incurajator de pacienti cu forme mai mult sau mai putin severe au fost tratati cu succes prin aceasta metoda. Totusi, mai sunt necesare teste clinice pe esantioane reprezentative de pacienti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.