Fosti militari combatanti din Irak si Afganistan au fost implicati in peste 120 de crime in Statele Unite, dupa intoarcerea de pe front, potrivit unui studiu realizat de New York Times si publicat in pagina sa electronica, relateaza AFP. Po

Fosti militari combatanti din Irak si Afganistan au fost implicati in peste 120 de crime in Statele Unite, dupa intoarcerea de pe front, potrivit unui studiu realizat de New York Times si publicat in pagina sa electronica, relateaza AFP.

Potrivit studiului, in ultimii sase ani, marcati de interventiile in Irak si Afganistan, numarul crimelor comise de militarii activi sau trecuti in rezerva recent a crescut cu 89%. Numarul acestor crime a crescut de la 194 in 2001, la 349 in 2007, potrivit cotidianului.

Pentru studiu, New York Times s-a bazat pe informatii aparute in presa locala, pe rapoarte ale politiei, pe documentele facute publice la audieri, pe dosare militare si pe interviuri acordate de persoanele incriminate, de avocatii si apropiatii lor, dar si de familiile victimelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.