GLORIA BISTRITA / Ardelenii au dat o lovitura de senzatie
Curtat in aceasta perioada de Poli Timisoara si de Steaua, internationalul de tineret al Gloriei Bistrita, Laszlo Sepsi, a devenit jucatorul celor de la Benfica Lisabona, tran

GLORIA BISTRITA / Ardelenii au dat o lovitura de senzatie
Curtat in aceasta perioada de Poli Timisoara si de Steaua, internationalul de tineret al Gloriei Bistrita, Laszlo Sepsi, a devenit jucatorul celor de la Benfica Lisabona, transferul sau putand fi considerat o adevarata lovitura. Desi infirmata ieri la pranz de presedintele ardelenilor, Jean Padureanu, mutarea a fost confirmata in presa portugheza. Sepsi devine al doilea jucator roman care a evoluat sub culorile renumitului club portughez, dupa Basarab Panduru.
CIFRE. Recunoscut in Portugalia ca fiind foarte apropiat de gruparea din Lisabona, cotidianul O'Jogo a anuntat ca fundasul stanga in varsta de 21 de ani va semna un contract pe patru ani cu Benfica, lusitanii urmand a plati Gloriei Bistrita suma de 1,5 milioane de euro. Publicatia portugheza a mai dezvaluit ca Sepsi mai era urmarit de scouterii altor doua celebre cluburi europene, Atletico Madrid si Liverpool. Din cate se pare, jucatorul roman va incasa un salariu de 300.000 de euro pe an, adica de zece ori mai mult decat avea la Bistrita.
NEGOCIERI. Insotit de antrenorul Ioan Ovidiu Sabau, Sepsi a ajuns sambata la Lisabona, iar seara a asistat pe impunatorul Stadion Da Luz la meciul Benfica - Leixoes 0-0. Era de asteptat ca negocierile sa se fi incheiat aseara, cand jucatorul urma sa si semneze contractul cu "vulturii". Conform O'Jogo, Sepsi a fost urmarit la mai multe meciuri ale echipei nationale Under 21, iar Benfica i-a cerut referinte despre el impresarului Giovani Becali. Tot aseara, fotbalistul roman a avut programata o intalnire cu antrenorul Benficai, Jose Antonio Camacho, si apoi a efectuat testele medicale.
Ascensiune Nascut la 7 iunie 1986, Laszlo Sepsi a inceput fotbalul la Gaz Metan Medias, chiar sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabau, cel care a avut curajul sa-l titularizeze in Liga a II-a la 18 ani. In 2005 a ajuns la Rennes, in prima divizie franceza, acolo unde a fost dorit de Ladislau Boloni, care insa nu l-a folosit in nici un meci din campionat. Un an mai tarziu, Sepsi a fost transferat la Gloria, unde antrenor fusese instalat chiar cel care il descoperise, Ioan Ovidiu Sabau. In actualul sezon, Sepsi a fost singurul jucator care a evoluat in toate partidele pentru echipa de club si nationala de tineret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.