Responsabilul OIOS a subliniat ca doua treimi dintre cazurile examinate au legatura cu misiunile de mentinere a pacii. In prezent, aproximativ 80 de cazuri sunt anchetate in legatura cu suspiciuni de exploatare si abuz sexual. Ahlenius a declarat pre
Responsabilul OIOS a subliniat ca doua treimi dintre cazurile examinate au legatura cu misiunile de mentinere a pacii. In prezent, aproximativ 80 de cazuri sunt anchetate in legatura cu suspiciuni de exploatare si abuz sexual. Ahlenius a declarat presei ca mai multe contracte, in valoare de 600 de milioane de dolari, sunt suspectate de a fi fost fraudate. Bugetul total alocat de ONU misiunilor de mentinere a pacii in perioada 2007-2008 depaseste suma de cinci miliarde de dolari. Pana in prezent, OIOS si Departamentul de control al serviciilor de aprovizionare au inaintat conducerii ONU 25 de rapoarte care detaliaza suspiciunile de frauda, coruptie si management defectuos.
Pe de alta parte, Departamentul de control al serviciilor aprovizionare, infiintat in 2006, pe fondul scandalului "petrol in schimbul hranei", din Irak, a declarat ca doar o mica parte din contracte prezinta nereguli si ca multe acuzatii nu pot fi probate. OIOS examineaza, in regim de urgenta, un contract in valoare de 250 de milioane de dolari, incheiat cu o unitate a companiei americane Lockheed Martin - acordat fara organizarea unei licitatii - pentru construirea a cinci baze destinate trupelor de mentinere a pacii in regiunea sudaneza Darfur. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.