"Solicitam audierea domnului Iacob Dorin care a fost desemnat de presedintele Traian Basescu sa tina legatura cu mine dupa declansarea evenimentelor si care mi-a transmis dispozitiile acestuia. Proba este utila si concludenta cauzei intrucat domnul I
"Solicitam audierea domnului Iacob Dorin care a fost desemnat de presedintele Traian Basescu sa tina legatura cu mine dupa declansarea evenimentelor si care mi-a transmis dispozitiile acestuia. Proba este utila si concludenta cauzei intrucat domnul Iacob a fost prezentat de presedinte ca omul sau de incredere si mi-a transmis din partea acestuia mai multe informatii in legatura cu atitudinea pe care trebuie sa o adopt in relatia cu presa si rapitorii", a aratat avocatul Ion Cazacu in motivele de recurs depuse la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru Omar Hayssam. Dorin Iacob, fost sef de cabinet al lui Virgil Magureanu, este cel care a negociat fuziunea PNR cu PD si a avut functia de secretar pe probleme de imagine al PD. In timpul scandalului fostului consilierul prezidential Stana Anghelescu, Traian Basescu a declarat ca exista "un personaj, se numeste Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune ca este consilierul presedintelui, ceea ce nu este adevarat". Potrivit NewsIn, avocatul lui Hayssam, Ion Cazacu, a explicat motivele pentru care a solicitat aceasta audiere, spunand ca "domnul Iacob cunoaste niste amanunte in primele zile de dupa rapire, despre o serie de discutii care s-au purtat atunci". "Acum mai ramane sa vedem daca le va si spune", a completat Ion Cazacu.
Pe de alta parte, aparatorul a mai solicitat, ca probe in apararea lui Hayssam, reaudierea doctorului Mohamad Yassin, intrucat sustine ca ar fi avut loc evolutii semnificative vizavi de pozitia sa, dar si audierea prin comisie rogatorie a lui Mohamad Munaf si a avocatilor irakieni ai acestuia, Badier Arief Ezzet si Marwan Hazem. De asemenea, avocatul lui Hayssam, a mai cerut instantei supreme sa admita ca probe in favoarea clientului sau noi inscrisuri provenite de la avocatii lui Munaf, constand in declaratii ale acestuia certificate de autoritatile americane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.