Sariti, an electoral! Veniti sa primiti ce nu puteti duce si sa auziti ce n-ati mai auzit. Ultimele luni, dar poate nu si cele din urma, ale guvernului Tariceanu-Geoana-Vadim-Voiculescu-Verestoi se vor scurge intr-un vacarm asurzitor. Chiar scos din
Sariti, an electoral! Veniti sa primiti ce nu puteti duce si sa auziti ce n-ati mai auzit. Ultimele luni, dar poate nu si cele din urma, ale guvernului Tariceanu-Geoana-Vadim-Voiculescu-Verestoi se vor scurge intr-un vacarm asurzitor. Chiar scos din priza, televizorul va continua sa va alerge latrand prin casa, pe holul blocului, prin parcare. Aveti o singura optiune sa scapati nepupati in fund de politicianul miorlaitor: sa-l votati cat mai repede. N-o sa mai auziti o vreme nimic despre el. Chiar o sa va intrebati cine va este primar, care mama dracu' a infipt groapa asta in asfalt?!
Asa ca, anul acesta, economia, obosita de atata crestere, o sa ia o pauza, integrarea in Uniune o sa stea un pic pe ganduri. Toate obiectivele economice vor fi sacrificate de dragul politicianului flamand si al necesitatilor lui soioase. Inflatia o sa creasca mare, de doua sulite, de nu se va zari omul calare pe te-miri-ce din ea, indicatorii macroeconomici vor da in parg ca ouale lui Nastase, deficitul comercial o sa ne atarne pana la genunchi si asa mai departe. Oricat s-ar tine Isarescu bat la tampeniile lui Vosganian, mai ales tinta inflatie n-o s-o nimereasca nici Marcu. In momentul de fata liberalii trebuie sa achite compromisurile facute PSD si celorlalti 322. Toate maririle de lefuri bugetare, de pensii, (justificate, de altfel, dar fara nici o acoperire) salariul 13 si restul pomenilor electorale au bramburit serios bugetul. (N-o sa pricep niciodata cum si, mai ales, de ce, bugetarul munceste in doispe luni cat omul normal in treispe). Deja guvernul are mari probleme. Ministrul Varujan, altfel o persoana foarte generoasa cu semenii generosi cu el, se cauta de bani ca maidanezul de pedegree. Inventeaza taxe la taxe, pe cele deja marite le mareste, pe cele deja inventate le reinventeaza, este de asteptat sa puna TVA la TVA, chiar daca lucrul acesta a mai fost facut - vezi veniturile din dobanzile bancare, care se presupune ca vin de pe urma unor bani deja impozitati, sau ratele de leasing la care se plateste TVA de doua ori, sau taxele pe castigurile din jocurile de noroc.
Guvernul este nevoit sa carpeasca toate gaurile facand alte gauri. Pe romaneste, Varujan ne da din ce ne ia. La o marire de salariu iti da si-o taxa. Cea mai relevanta pentru politica fiscala pompieristica a guvernului este taxa de prima inmatriculare, care continua sa umfle substantial bugetul, chiar daca este ilegala si Europa ne taxeaza la randul ei. Am crezut initial ca Varujan o sa priceapa ca suntem membri ai Uniunii si ca o sa-si dea demisia si o sa ne returneze banii, cu dobanda de rigoare, cum este frumos. Pai banutii deja incasati de la cumparatorul de masina au fost deja papati de saracul pensionar, ridica din umeri Tariceanu si ale lui minti cenusii. Atat de ticalosi pot fi uneori guvernantii, sa ne faca in fata carpanosi si lipsiti de mila numai pentru ca ei au dat niste bani pe care nu trebuiau sa ni-i fure din buzunar.
La nici un an de la Integrare alesii nostri au si uitat pe ce lume traiesc si ce angajamente si-au luat, dar ce dracu' mai conteaza Europa cand atarna in galantar atatea posturi de primari, consilieri, ministri, secretari de stat, directori si directorasi de regii si directii si-atatia ciumeti de alegatori sunt, vorba lui Goga. In doua cuvinte, Romania nu are altceva anul acesta decat sa stea la vot. Cat despre anul porcului, sa aveti soricul ca Remes, o sa va trebuiasca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.