Prezenta placheta de versuri ale popularului actor Ernest Maftei, intitulata "Autografe" reuneste intre copertile sale poeziile publicate, sub acelasi titlu, in 1994, intr-o editie cu tiraj relativ redus. De asemenea, sunt reproduse cateva postume,
Prezenta placheta de versuri ale popularului actor Ernest Maftei, intitulata "Autografe" reuneste intre copertile sale poeziile publicate, sub acelasi titlu, in 1994, intr-o editie cu tiraj relativ redus. De asemenea, sunt reproduse cateva postume, la care Badia, asa cum ii spuneau apropiatii si admiratorii, tinea mult sa fie cuprinse intr-o a doua editie, precum si o biografie. Versurile publicate reprezinta o latura mai putin cunoscuta a talentului lui Ernest Maftei, al carui debut literar s-a produs cu multi ani in urma, pe vremea cand era elev al Scolii Normale din Bacau si publica, impreuna cu cativa colegi revista "Liliacul". Ernest Maftei s-a nascut la 6 martie 1920 in comuna Prajesti din judetul Bacau si a fost unul dintre cei mai importanti actori de teatru si film ai Romaniei. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.