Israelul a auntat sambata ca a perchezitionat recent un camion care transporta substante chimice folosite la fabricarea explozibililor, ascunse in saci marcati ca ajutoare de la Uniunea Europene pentru Fasia Gaza, controlata de Hamas, relateaza Reute

Israelul a auntat sambata ca a perchezitionat recent un camion care transporta substante chimice folosite la fabricarea explozibililor, ascunse in saci marcati ca ajutoare de la Uniunea Europene pentru Fasia Gaza, controlata de Hamas, relateaza Reuters.

Armata a afirmat ca 6,5 tone de nitrat de potasiu se aflau in saci marcati ca transportand zahar din partea Uniunii Europene pentru palestinienii din Fasia Gaza.

Nitratul de potasiu poate fi folosit pentru fabricarea explozibililor si alimentarea rachetelor artizanale. Substanta poate fi folosita si ca fertilizator.

"Verificam aceste informatii", a declarat un oficial european din Israel. "Daca vom descoperi ca sunt corecte, este o actiune ilegala care ar trebui condamnata", a adaugat el.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.