Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Catalin Alistar pentru trafic de influenta si inselaciune prin folosirea unor nume si calitati oficiale. Acesta se pretindea a fi "senatorul Ioan Talpes" sau "consilierul prezidential Octavian Belu". Alistar
Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Catalin Alistar pentru trafic de influenta si inselaciune prin folosirea unor nume si calitati oficiale. Acesta se pretindea a fi "senatorul Ioan Talpes" sau "consilierul prezidential Octavian Belu". Alistar mai este acuzat si de instigare la marturie mincinoasa. In acelasi dosar DNA l-a mai trimis in fata judecatorilor si pe Miron Cheregi, administrator la doua societati comerciale din Arad, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta. Potrivit procurorilor, in zilele de 12 februarie si 22 februarie 2007, Catalin Alistar este acuzat ca a instigat o persoana, care era audiata de procuror in calitate de martor in procesul penal sa declare aspecte nereale cu privire la raporturile sale cu Miron Cheregi si cu privire la natura sumelor de bani primite de la acesta, pe numele sau. Martorul a refuzat, insa, sa urmeze "sfaturile" lui Alistar, sustin procurorii.

Anchetatorii au mai stabilit in urma cercetarilor efectuate ca in perioada 2 septembrie 2005 - 11 ianuarie 2007, Catalin Alistar a pretins si primit, personal sau pe numele unor persoane din anturajul sau, sume de bani in valoare totala de 51.300 de lei (echivalentul a 14.518,88 euro) de la Miron Cheregi, administrator a doua societati comerciale din Arad.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.