" Salon". In schimbul a 6 lei, doamnele cu o situatie financiara modesta petrec o zi intreaga printre creme, ulei de masline, malai si aburi In preajma Anului Nou, cea mai veche baie publica din Capitala a fost transformata de clientii cu bani putin
" Salon". In schimbul a 6 lei, doamnele cu o situatie financiara modesta petrec o zi intreaga printre creme, ulei de masline, malai si aburi In preajma Anului Nou, cea mai veche baie publica din Capitala a fost transformata de clientii cu bani putini intr-un centru de infrumusetare. Desi cladirea in care functioneaza este lasata in paragina si are mai bine de o suta de ani, cei care ii calca pragul sunt multumiti ca in schimbul a 6 lei pot face un dus "la comun" la Baia Grivita, dar, in aceeasi bani, pot intra si la sauna umeda sau uscata. Oamenii fara posibilitati materiale din Capitala, care nu locuiesc la bloc sau care vor sa faca economie la intretinere, nu au la dispozitie decat doua bai publice. Este vorba despre cea de la Giulesti, un loc modern, despre care stiu, insa, putini bucuresteni, si Grivita, unde, sub acelasi abur, se inghesuie oameni ai strazii, doamne care prefera si isi faca singure tratamente cosmetice, dar in special batrani. Ca si in restul anului, in apropierea Revelionului, pensionarii platesc aici doar 3 lei si pot sta o zi intreaga. Oamenii spun ca, dupa cateva dusuri fierbinti, au scapat de riduri, au spus "adio" reumatismului si vor intampina, astfel, Anul Nou cu un tonus de invidiat. "Este sanatate curata. Aburul de la sauna umeda, cel putin, este natural, nu ca la alte saloane, unde dai o caruta de bani, pentru tot felul de proceduri. Aici, pe langa dus, imi fac masti cu miere, ma ung cu ulei de masline si indepartez celulele moarte cu malai sau cu zat de cafea", ne-a povestit Florica Stanca, de 51 de ani, care vine la Baia Publica Grivita, de peste 40 de ani, in zilele de marti si joi, cand este program pentru femei. "Spre deosebire de doamne care isi fac diverse tratamente si lasa in urma o mizerie de nedescris, barbatii sunt mai putin interesati de imaginea lor. Ei vin aici sa comenteze o partida de fotbal, sa joace table si sa savureze o bere in liniste. Vedeta dusurilor este, insa, Rica Raducanu. El nu lipseste aproape in nicio zi si se scalda la comun cu toti oamenii", ne-a spus Aurel Nicolae, administratorul locatiei. Baia este deschisa publicului de luni pana sambata, intre orele 10.00 si 18.00, mai putin de Craciun si Revelion. Dupa perioada Sarbatorilor, prima zi de scaldat, din noul an, va fi 3 ianuarie.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.