Inspiratie. Doi ingineri craioveni, sot si sotie, au devenit experti in arta vitraliilor, dupa ce au vazut intr-un documentar pe Discovery cum se infrumuseteaza geamurile Dupa opt ore in service-ul unde lucreaza ca ingineri mecanici, Marius si Lumin
Inspiratie. Doi ingineri craioveni, sot si sotie, au devenit experti in arta vitraliilor, dupa ce au vazut intr-un documentar pe Discovery cum se infrumuseteaza geamurile Dupa opt ore in service-ul unde lucreaza ca ingineri mecanici, Marius si Luminita Miculescu se transforma in artisti ai sticlei atunci cand ajung acasa. "Intr-o seara urmaream un documentar la TV, despre vitralii. M-a frapat modul in care erau dezvaluite tehnicile de fabricatie ale vitraliilor. In momentul in care s-a terminat emisiunea, mi-am zis ca si eu as putea face asta. Am inceput sa caut tot mai multe informatii, si astfel am ajuns sa colaborez cu un specialist din tara", povesteste Marius Miculescu. Vitraliul aplicat este un produs pentru decorarea geamurilor ce aduce in casa caldura si frumusetea vitraliilor clasice asigurand in acelasi timp o mai buna protectie, fiind si usor de montat. Vestea ca exista un craiovean care a reluat acest mestesug aproape uitat a circulat repede, astfel ca au inceput sa apara si comenzile. Mai intai de pe la prieteni. Acestia au spus, la randul lor, si altora, iar acum sotii Miculescu au ajuns sa castige mii de euro din pasiunea lor. "Toti cei care ne vad lucrarile vor sa aiba acasa o astfel de piesa ornamentala, pentru ca noi nu impodobim doar ferestre sau oglinzi, ci transformam un ochi de geam intr-o adevarata opera de arta. Nu credeam ca aceasta arta o sa prinda atat de repede printre romani, dar sunt bucuros ca pe langa placerea de a face vitralii, castigam si bani care sa ne multumeasca. Sunt luni in care obtinem cateva sute de euro pentru munca noastra, dar si luni in care ajungem la 3.000 de euro", ne-a explicat Marius. Craioveanul mai spune ca drumul de la simpla bucata de geam la opera de arta e lung si anevoios. "Realizezi pe calculator desenul respectiv, insa procesul de aplicare pe bucata de geam este extrem de migalos si uneori ne rapeste chiar si opt ore din timpul liber", a conchis Marius Miculescu.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.