In cadrul unui mesaj transmis cu ocazia implinirii a 60 de ani de la instaurarea republicii de catre o „dictatura care a uzurpat monarhia“, Alteta Sa Principele Radu de Hohenzollern-Veringen vorbeste despre acapararea „Statului de
In cadrul unui mesaj transmis cu ocazia implinirii a 60 de ani de la instaurarea republicii de catre o „dictatura care a uzurpat monarhia“, Alteta Sa Principele Radu de Hohenzollern-Veringen vorbeste despre acapararea „Statului de catre un grup de putere fara nici un sprijin natural, altul decit vointa tancurilor sovietice“. Pe 30 decembrie 1947, Regele Mihai a fost inlaturat de un sistem sovietizat care „a reprimat nu doar oameni si grupuri sociale, ci si instinctul binelui national, fiorul identitatii si al statalitatii, bazate pe conlucrarea dintre autoritatea monarhica si democatia reprezentativa“. Redam cateva fragmente din mesajului AS Principele Radu de Hohenzollern-Veringen.

„Acum 60 de ani, la 30 decembrie 1947, Romania era deposedata de ultima institutie cu autoritate naturala si cu vocatie de garant al democratiei, Regele Mihai. Dictatura uzurpa Monarhia, in numele unei Republici pe care nu avea de gand si nu putea sa o puna in opera. Vocea poporului avea sa fie inabusita pentru 50 de ani (...) Faptul ca Familia noastra are un rol de jucat in Romania de ast azi nu se datoreaza simpatiei oamenilor politici fata de monarhie, nici nelinistii tarilor lumii fata de continuitatea, traditia sau identitatea noastra. Acest rol a fost si este acela de pastrator si slujitor al valorilor fundamentale, fara de care nici o societate nu cunoaste devenirea intru Bine si nici dezvoltarea sub semnul Interesului general (...) Regalitatea a redevenit o parte a Romaniei pentru a pune umarul la statornicie. Ea a putut influenta mersul tarii chiar si deposedata de putere politica sau de raspunderi administrative pentru ca are o vocatie naturala de leadership. Regele s-a intors in tara sa. Este vremea ca si Romania sa puna capat exilului la care a fost pe nedrept condamnata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.