Unul dintre cei mai versati criminali ai Romaniei a fost trimis, ieri, in judecata de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General. Proxenetul Gheorghe Toma, cautat de politie timp de trei ani pentru u
Unul dintre cei mai versati criminali ai Romaniei a fost trimis, ieri, in judecata de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General. Proxenetul Gheorghe Toma, cautat de politie timp de trei ani pentru uciderea, la Arad, in anul 2003, a unui cetatean italian, a fugit in Franta dupa comiterea faptei, el fiind arestat, la mijlocul anului trecut, la Paris. Toma a mai facut puscarie tot pentru omor, el fiind condamnat, in 1974 si 1999, pentru doua duble asasinate. Ultima sa victima, italianul Rinaldi Rinaldo Vittorio, a fost pur si simplu casapita cu un cutit, dupa care faptasul a „aranjat“ in asa fel locul crimei, incat sa-i conduca pe anchetatori pe piste false. Dosarul a fost inaintat, ieri, Tribunalului Arad.

La sfarsitul lunii iulie 2003, in timp ce se afla in locuinta cetateanului italian Rinaldi Rinaldo Vittorio, din Arad, pe fondul unui conflict spontan, Gheorghe Toma i-a aplicat gazdei mai multe lovituri cu un cutit in cap si torace, producandu-i leziuni traumatice ce au condus la deces. Vitorio si Toma se cunosteau datorita preocuparilor comune de cun oastere a unor tinere pe care si le prezentau reciproc in vederea intretinerii de relatii sexuale cu acestea.
La data de 20 iulie, asasinul si-a vizitat victima, iar intre cei doi a avut un schimb de replici dure din cauza unei tinere, de care victima a fost nemultumita sub aspect fizic. „In acest context, pe parcursul discutiei, victima i-a raspuns inculpatului ca dispune de tinere mai frumoase decat cele care i-au fost prezentate de interlocutor, fapt ce i-a starnit acestuia o stare de furie exagerata, culminand cu atacul iminent cu un cutit pe care-l avea asupra sa, astfel incat victima nu a reusit decat sa schiteze unele gesturi reflexe de autoaparare, in conditiile unui spatiu restrans, nefiind neinarmata“, se arata in rechizitoriul Parchetului.

Filmul crimei
Toma s-a enervat atat de tare pe italian, incat a pus mana pe un cutit pe care il avea asupra sa, cu care i-a aplicat mai multe lovituri intai in cap. Dupa ce vicima s-a prabusit la podea, asasinul a lovit-o si in zona toracelui. Victima a fost surprinsa de violenta atacului si nu a reusit sa schiteze decat unele gesturi reflexe de aparare. Pe parcursul celor cateva zeci de secunde cat a durat totul, din neatentie sau din pricina miscarilor dezordonate ale victimei, Toma s-a lovit, a fost zgariat de victima sau s-a taiat in lama propriului cutit sau in garda acestuia, sangerand in palma stanga. Potrivit medicilor legisti care au autopsiat cadavrul italianului, moartea lui Vittorio a fost violenta si s-a datorat hemoragiei interne si externe prin lezarea cordului de catre un obiect taietor-intepator, cu lama ce nu depaseste 1,1 cm si care are o lungime de minimum 10 cm.

Piste false


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.