Ucraina va infiinta o unitate de graniceri pe Insula Serpilor. Decizia a fost luata dupa vizita de luna trecuta a presedintelui  Viktor Iuscenko. „Presedintele a cerut ca, pana in martie 2008, unitatea sa fie deschisa, iar acum face tot p
Ucraina va infiinta o unitate de graniceri pe Insula Serpilor. Decizia a fost luata dupa vizita de luna trecuta a presedintelui Viktor Iuscenko. „Presedintele a cerut ca, pana in martie 2008, unitatea sa fie deschisa, iar acum face tot posibilul pentru a respecta graficul dat“, au declarat surse oficiale ale Departamentului de graniceri, transmite agentia KPUnews, citata de Hotnews. Existenta unei infrastructuri militare in aceasta zona este de mult vehiculata in presa. Insula, care a servit ca baza militara aeriana si navala in perioada sovietica, prezinta o importanta geostrategica si militara. Apropierea de baza americana de la Mihail Kogalniceanu nu este de neglijat. Dupa destramarea Uniunii Sovietice in 1991, Insula Serpilor impreuna cu baza militara au trecut in administrarea Ucrainei. Insula Serpilor face obiectul unui litigiu intre Romania si Ucraina, solutia Curtii Internationale de Justitie de la Haga fiind asteptata in 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.