Georgiana are patru ani si noua luni, dar zice ca are cinci. A fost cuminte tot anul si nu intelege de ce, in loc de jucarii, Mos Craciun i-a adus anul acesta o galeata cu apa fiarta pe picioare. „Florin a dat cratita de pe aragaz si a dat-o p
Georgiana are patru ani si noua luni, dar zice ca are cinci. A fost cuminte tot anul si nu intelege de ce, in loc de jucarii, Mos Craciun i-a adus anul acesta o galeata cu apa fiarta pe picioare. „Florin a dat cratita de pe aragaz si a dat-o pe picioarele mele“, povesteste, abia soptind, pustoaica blonda adusa cu Salvarea in ajunul Craciunului tocmai de la Tulcea. Pe Georgiana n-o mai dor ranile atat de tare. Ieri urma sa fie operata. Arsurile sunt de gradul III si se intind pe 20% din suprafata corpului. Te priveste cu ochi mari in timp ce isi tine manutele cruce pe piept. E internata singura. Parintii, oameni necajiti, n-au avut bani sa vina cu ea. Au ramas acasa, in satul Bestepe, pe drumul paralel cu bratul Sf. Gheorghe, ce leaga Tulcea de Murighiol, ca sa aiba grija de ceilalti doi frati. Senina, Georgiana gangureste: „A venit Mosu' si mi-a adus dulciuri si portocale...“. „Am primit niste ajutoare“, explica doctorita Ioana Nedelcu, medicul de garda de la „Arsi“.

A cazut in ligheanul cu apa fierbinte
In patul alaturat, o alta fetita, o brunetica creata pe nume Denisa, t remura toata si plange de sare pijamaluta de pe ea. „Aoleo! Moare fetita mea aicea!“, jeleste de mama focului mama ei, internata de doua zile cu micuta. Puiul de om, cu o masca de oxigen pe figura, isi schimba culoarea in cateva secunde. Striga la foc automat de te ia pe sira: „Mami!, Mami!, Mami!, Mami!, Mami!“. Doctorita ii fixeaza pe degetele de la picioare niste carlige conectate la un aparat cu monitor. Nu pare prea ingrijorata. Calma, se uita la fetita care o priveste inspaimantata si-i vorbeste ferm: „Daca plec, te linistesti? Spune-mi, vrei sa plec? O sa te faci bine. Acum, haide, linisteste-te“. Cu ochii in lacrimi, tanara mamica spune printre sughituri: „Cand sa-i fac baie, a alunecat in ligheanul cu apa fierbinte. Am doua gemene, si pe prima, Rebecca, abia apucasem s-o schimb. Asta se juca alaturi si a cazut in apa fiarta. De pe 20 suntem aicea...“. Medicul e categoric: „Se va face bine, dar va dura“. Copilul urla ca din gura de sarpe: „Mamicutaa!“. Are doar doi ani si jumatate.

'Am cazut in untura cånd a taiat tata porcul>>
Gabriela are patru ani si doua luni si sta pe burta de zile in sir. Nu e prea comunicativa. Se uita la tine cu coada ochiului si strange tare la piept un cerb de plus. „E de pe langa Buzau. Au trimis-o cu ambulanta si nu stim ce rude are. A cazut intr-un cazan cu ulei sau cam asa ceva...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.