Securities and Exchange Commission (SEC), arbitrul pietei de capital americane, va incepe sa publice salariile, primele, actiunile si participarile la profit ale sefilor primelor 500 de grupuri americane, pe o pagina de Internet separata, creata in a
Securities and Exchange Commission (SEC), arbitrul pietei de capital americane, va incepe sa publice salariile, primele, actiunile si participarile la profit ale sefilor primelor 500 de grupuri americane, pe o pagina de Internet separata, creata in acest scop, informeaza AFP, citata de NewsIn. Pagina electronica http://www.sec.gov/xbrl contine o serie de informatii, care pana acum erau publice, dar dispersate intr-o serie de documente contabile complexe, a explicat SEC, intr-un comunicat publicat pe pagina de Internet a institutiei.
"Adio stocarii de date complicate, care obliga investitorii sa gaseasca tot felul de documente si anexe pentru a intelege mai bine cu cat isi plateste o companie directorii", a spus presedintele SEC, Chris Cox, in comunicatul institutiei. Usor de utilizat, site-ul contine informatii despre toate formele de plata ale sefilor de companii si permite comparatii intre aceste venituri. Pe aceeasi pagina electronica sunt incarcate anexe in care Consiliile de Administratie isi explica deciziile in privinta salariilor. Din iulie 2006, arbitrul pietei de capital din SUA obliga grupurile sa publice remuneratiile celor mai bine platiti cinci directori, iar expertii pietei calculeaza veniturile totale. Pentru pachetele de "stock options" (optiuni asupra actiunilor companiei), care constituie cea mai mare parte a remuneratiilor directorilor americani, noua pagina SEC le indica valoarea, fie doar pentru platile de peste an, fie adunand toate sumele acordate in anii trecuti si care au devenit utilizabile. Pagina electronica mai arata ca fostul presedinte al bancii de investitii Merrill Lynch, Stanley O'Neal, a fost cel mai bine platit director in 2006, cu 91,4 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.