ABUZ. In ziua de Craciun, Serviciul de Ambulanta Bucuresti (SAB) a inregistrat peste 1.000 de apeluri. Cele mai multe au venit de la oamenii carora li s-a facut rau din cauza abuzului de alimente de sezon si de alcool, precum si a lipsei de aer. Doct
ABUZ. In ziua de Craciun, Serviciul de Ambulanta Bucuresti (SAB) a inregistrat peste 1.000 de apeluri. Cele mai multe au venit de la oamenii carora li s-a facut rau din cauza abuzului de alimente de sezon si de alcool, precum si a lipsei de aer. Doctorul Cornel Raileanu, medic coordonator la SAB, ne recomanda sa consumam alimentele de sezon in cantitati rezonabile si sa evitam abuzul de alcool. Nutritionistii spun ca intre mese sa facem pauze pentru a permite efectuarea digestiei. Nu uitati ca un pahar cu apa plata, la temperatura camerei, dimineata pe stomacul gol facili­teaza detoxifierea organismului.   FRACTURI. Din cauza po­leiului, dar si a consumului exa­gerat de alcool, multe personae au ajuns la camerele de garda ale spitalelor cu fracturi severe. Cele mai multe cazuri au fost consemnate in Iasi si in Bucuresti.   GRIPA AVIARA. In Germania a fost depistat un nou focar de gripa aviara, la Brandeburg, in apropiere de Berlin. Este al treilea caz confirmat de gripa aviara in Germania in luna decembrie, au anuntat autoritatile locale. Virusul H5N1 a fost confirmat intr-o gospodarie cu 15 pasari la Heiligengrabe-Blumenthal. Conform masurilor UE, gospodaria a fost izolata, iar pasarile au fost sacrificate. Inainte de Craciun au fost descoperite alte doua focare de gripa aviara la Brandeburg, unul in regiunea Oberhavel si altul in Altbensdorf.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.