Trei fete la Australian Open
Pentru prima data din anul 2000, Romania va avea trei jucatoare pe tabloul principal al primului turneu de Mare Slem al anului viitor, ce se va desfasura intre 14 si 28 ianuarie. Astfel, Raluca Olaru, Edina Gallovits
Trei fete la Australian Open
Pentru prima data din anul 2000, Romania va avea trei jucatoare pe tabloul principal al primului turneu de Mare Slem al anului viitor, ce se va desfasura intre 14 si 28 ianuarie. Astfel, Raluca Olaru, Edina Gallovits si Sorana Carstea vor incepe competitia din turul I, fara a fi nevoite sa dispute tururi de calificare. Aflata la primul turneu de asemenea anvergura, Sorana Carstea, in varsta de 17 ani, a declarat: E primul meu Grand Slam si sunt fericita ca mi-am luat de-o grija. Altceva e sa stiu ca sunt direct pe tablou, decat sa astept eventualele retrageri.
Doua echipe in Champions League
Datorita rezultatelor foarte bune pe care echipele romanes ti le-au obtinut in competi- tiile continentale la handbal feminin, Romania va avea dreptul sa alinieze doua formatii in sezonul viitor al Ligii Campionilor. Astfel, tara noastra va avea cate doua reprezentante in Champions League si Cupa EHF si una in Cupa Cupelor, urmand ca in competitia cea mai slaba, Challenge Cup, sa nu mai avem nici o formatie. In acest sezon al celei mai puternice competitii intercluburi, Oltchim Rm. Valcea este calificata intre cele mai bune opt format ii, cu sanse chiar la castigarea turneului, iar probabil in urmatoarea editie va fi insotita de catre Rulmentul Brasov.
Neozeelandez printre stejari
Dupa ce Federatia Romana de Rugby se obisnuise in ultimii ani sa aduca la carma loturilor nationale numai antrenori francezi, Colegiul Director al acestui for a stabilit ca, din 2008, coordonatorul echipelor nationale ale Romaniei sa fie neozeelandezul Ellis Meachen. Acesta va fi obligat sa petreaca 10 luni pe an in tara noastra si va debuta la meciul pe care selectionata Bucurestiului il va disputa contra lui Worchester, pe 19 ianuarie anul viitor. In cariera sa, Meachen a fost antrenor la Huricanes, Wellington, mai multe selectionate de tineret si juniori ale Noii Zeelande, precum si secund la nationala statului Tonga, revelatia Mondialului din acest an.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.