Presedintele Ligii si-a castigat reputatia de Oracolul din Balcesti, pentru ca, de obicei, previziunile sale se adeveresc, oricat de socante sau de lipsite de credibilitate ar parea.Nu e vorba ca am talent de ghicitor, doar ca stiu cu ce se mananca a
Presedintele Ligii si-a castigat reputatia de Oracolul din Balcesti, pentru ca, de obicei, previziunile sale se adeveresc, oricat de socante sau de lipsite de credibilitate ar parea.Nu e vorba ca am talent de ghicitor, doar ca stiu cu ce se mananca acest sport in care lucrez de o viata, iar experienta este totul. E foarte greu acum sa mai pot fi pacalit, a marturisit Dragomir. Pentru UMBRA, boss-ul LPF a facut o scurta radiografie a lui 2007 si a prefatat anul care urmeaza, un an nebun, dar extrem de frumos si de interesant pentru microbistii romani, a vorbit despre revolta provinciei si scapatarea granzilor, despre nationala, huligani, despre multe... care se vor intampla.
UMBRA: Cum ati concluziona 2007 pentru fotbalul romanesc?
DUMITRU DRAGOMIR: Un an nebun, socant, dar si impresionant. Campioana, Dinamo, echipa care a defilat sezonul trecut, se zbate acum departe de podium, Steaua, echipa cu doua prezente consecutive in Liga Campionilor, abia se taraie in competitia interna, pe care o domina autoritar o echipa de provincie, CFR Cluj. Competitia interna n-a mai avut parte de multi ani de asa ceva.
Arbitrii sunt o mare deceptie
Care ar fi nemultumirile majore din 2007?
Sunt destule, dar una dintre deziluzii este legata de arbitraje. Acest campionat n-a fost deloc rau pana acum, am vazut meciuri extraordinare, care nu erau derby-uri, dar si multe partide stricate de fluierasi. A crescut calitatea fotbalului nostru, pentru ca acum sunt bani, multi bani.
De unde vin aceste sume?
Mai mult din imobiliare, pentru ca patronii de fotbal, ca de altfel majoritatea milionarilor din Romania, nu si-au construit averea din uzine. N-am vazut pe nimeni ridicand fabrici. Nationala trece de grupa mortii Printre previziunile lui 2008, care credeti ca va fi soarta tricolorilor la EURO? Nu cred, sunt convins chiar ca vom face o figura frumoasa. Am mare incredere in Piturca si in jucatori, acum formam o echipa puternica. Va dau scris ca trecem de grupe si ca vom fi in primele opt echipe ale Europei.
Titlul va fi castigat de CFR Cluj, asa cum pare acum ca se va intampla?
Aici, orice oracol ar avea dificultat i sa se exprime categoric. Urmeaza un retur interesant, care ar putea fi socant si impresionant. Sunt interese enorme si cred ca va fi cel mai muncit titlu, iar campioana va fi CFR, Rapid sau Steaua. Nu e jucat inca.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.