Decizie. Selectionerul Gheorghe Tadici le-a ordonat "tricolorelor" sa tina de minge, sa prelungeasca atacurile, in ultimele minute contra Germaniei Cea mai valoroasa reprezentanta a sporturilor de echipa de la noi, nationala feminina de handbal a Ro
Decizie. Selectionerul Gheorghe Tadici le-a ordonat "tricolorelor" sa tina de minge, sa prelungeasca atacurile, in ultimele minute contra Germaniei Cea mai valoroasa reprezentanta a sporturilor de echipa de la noi, nationala feminina de handbal a Romaniei, a ratat cu putin podiumul "mondialelor" din Franta. "Tricolorele" au condus permanent in partida contra Germaniei, uneori si la 6-7 goluri. In ultimele trei minute, romancele aveau un avantaj linistitor: 3 goluri, 32-29. Selectionerul Gheorghe Tadici le-a ordonat jucatoarelor sa prelungeasca atacurile, sa tina de minge, pana cand arbitrii vor fluiera, ceea ce se numeste in handbal "pasiv" - cand o echipa nu ataca direct poarta, dupa 40-60 de secunde, iar intentia echipei aflata in ofensiva este clara: sa traga de timp, arbitrii fluiera "pasiv". Jucatoarele au ascultat indicatiile tehnice. Au plimbat mingea de-a lungul semicercului, incercand, doar de forma, sa patrunda spre poarta nemtoaicei Englert. Adversarele au inscris, succesiv, trei goluri. Romania - Germania 32-32, la finalul timpului regulamentar de joc. Dupa doua reprize de prelungiri, a cate 5 minute, Germania a cucerit medaliile de bronz, iar "tricolorele" au ramas cu "buza umflata". "Am exersat si la Cupa Mondiala sa tinem de minge. Ne-au lipsit 15 secunde. Atat n-am putut sa mai stam in atac", a spus Tadici. "In prelungiri, fetele nu mai vedeau nici tabela. Erau ca un sofer obosit, care a condus 1.500 de kilometri si nu mai poate pe ultimele doua sute de metri", a conchis acesta. "N-avem un lider!" La finalul partidei pentru locurile 3-4, selectionerul Tadici s-a infuriat, a avut un schimb acid de replici cu "secundul" Dumitru Musi. Apoi si-a aruncat acreditarea de la gat, indicandu-i celui de-al doilea sa faca la fel. Cei doi au plecat in directii diferite din dreptul bancii tehnice. Dupa cateva minute, cei doi s-au mai linistit. Daca Tadici a zis ca arbitrii sunt vinovati de infrangere si ca Romania e castigatoarea morala, Musi a fost de parere ca "n-avem un lider, care sa traga echipa dupa el".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.