Gavril Todean, tatal presupusei victime a accidentului de duminica, in care a fost implicat ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a fost chemat, ieri dimineata, la Politia Capitalei, pentru a fi supus testului cu aparatul poligraf. Acesta a refu
Gavril Todean, tatal presupusei victime a accidentului de duminica, in care a fost implicat ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a fost chemat, ieri dimineata, la Politia Capitalei, pentru a fi supus testului cu aparatul poligraf. Acesta a refuzat, iar de la sediul Politiei a fost insotit de doi ofiteri la Parchetul General, unde a fost reaudiat de catre procurori. Asa-zisa victima, Simona Todean, a plecat sa-si petreaca sarbatorile de iarna undeva in provincie, departe de ochii indiscreti ai ziaristilor.

Ieri dimineata, tatal Simonei Marilena Todean, fetita in varsta de 14 ani despre care unele ziare si posturi TV au afirmat ca a fost accidentata, duminica dupa-amiaza, de catre autoturismul Audi A6, condus de ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a fost convocat la sediul Politiei Capitalei. Surse judiciare au precizat, pentru „Gardianul“, ca Gavril Todean a fost invitat sa raspunda la cateva intrebari legate de incident si, totodata, sa fie supus testului poligraf. Potrivit acelorasi surse, intrebarile care i-au fost adresate ieri tatalui adolescentei au fost identice cu cele puse de anchetatori in ziua de mie rcuri. Politistii spun ca au vrut sa-l testeze cu aparatul poligraf, intrucat procurorii ar fi constatat un comportament nesincer al acestuia in timpul audierilor de zilele trecute.

Gavril Todean a refuzat cererea anchetatorilor si, la scurt timp, a parasit sediul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, intr-un autoturism al Politiei, insotit de doi ofiteri. Barbatul nu a plecat spre casa, sau catre serviciu, ci a fost condus la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi reaudiat de catre procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica.

L-au chemat 'degeaba>> la a doua audiere
Procurorii Parchetului General l-au reaudiat, ieri, timp de aproape o ora pe tatal presupusei victime a accidentului in care a fost implicat ministrul transporturilor, Ludovic Orban. Gavril Todean, tatal Simonei Todean, s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in jurul orei 11.00, insotit de politisti, iar la iesire a spus jurnalistilor ca declaratia data pret de o ora nu difera de cea din ziua precedenta. „M-au adus sa dau o declaratie. M-au intrebat ce m-au intrebat si ieri in legatura cu accidentul“, a spus Gavril Todean. Intrebat ce anume a spus anchetatorilor, tatal presupusei victime a sustinut ca nu a declarat nimic si ca procurorii l-au chemat „cam degeaba“. El a declarat ca in cursul diminetii de ieri s-a prezentat la sediul Politiei Capitalei, unde a dat o alta declaratie, insa nu a oferit jurnalistilor alte detalii in legatura cu aceasta. „Am declarat ca nu am ce declara“, a sustinut tatal presupusei victime in legatura cu declaratia data in cursul diminetii de ieri la Politia Capitalei. El a mai spus ca si-a insotit, joi, fiica la Institutul de Medicina Legala, pentru o expertiza, dar a sustinut ca nu cunoaste mai multe detalii. „Ieri am fost la IML pentru o expertiza... Au verificat, au scris acolo... Ce stiu eu ce au scris acolo?“, a sustinut tatal presupusei victime la iesirea de la audieri. Gavril Todean a infirmat informatiile potrivit carora ministrul transporturilor i-ar fi oferit bani in schimbul „discretiei“ in ceea ce priveste accidentul.

Familia Todean a declarat ca va da in judecata ziaristii care au hartuit-o
Reporterii nostri au incercat, ieri, dupa audierea lui Gavril Todean, sa contacteze familia presupusei victime, Simona Marilena Todean. La telefonul fix de la domiciliul familiei Todean ne-a raspuns bunica fetei, Ioana, care ne-a precizat ca adolescenta nu se mai afla in Bucuresti. „A plecat la tara, unde isi va petrece sarbatorile de iarna. Probabil ca va ramane in provincie timp de doua-trei luni, pana cand se va termina odata cu toata aceasta nebunie. Fata este foarte stresata de acest scandal mediatic, in care ea a intrat fara sa fie vinovata“, ne-a declarat femeia. Cateva ore mai tarziu, la telefon a raspuns matusa fetei despre care se tot spune ca ar fi fost accidentata de ministru, in ciuda declaratiei date de tatal acesteia si in lipsa unor dovezi care sa certifice ca fata ar avea lovitura din impactul cu un autoturism. Ieri, matusa fetei s-a dezlantuit impotriva presei, spunand ca familia este satula de toata aceasta hartuire care nu are nici o motivatie si a inceput sa tune si sa fulgere la adresa celor care asalteaza casa familiei Todean. „Va rog sa scrieti ce va spun eu, sa dati pe post, ati auzit? Nu baliverne, ce va spun eu acuma. Nu suntem o familie de saraci, nu ne da nimeni afara din casa, vreau sa stie toata lumea. Am auzit cu urechile mele, prin usa, cand un ziarist vorbea cu altu' si i-a zis sa dea telefon la sefu' ca sa mai trimita niste bani. Eu am auzit. Domn'e, suntem satui, de ce nu lasa copilul in pace? Nu are nici o treaba cu accidentu' lu' Turban (n.red.- Orban) ala. Nu s-a luat nici un ban de la nimeni. Copilul nu a fost accidentat, a fost luni la scoala. Suntem satui de ziaristii astia. Domn'e, sa ne lase cu martorul ala sau ala, ca va spun eu ca s-au dat bani prin cartier, si lumea inainte de sarbatori a vorbit una si alta, asta e!“, a declarat matusa Simonei Todean.

„Au intrat ca hienele, mi-au rupt perdeaua de la geam, o sa ii dam in judecata pentru violare de domiciliu, au bagat reflectoru' si pe geamul de la baie, ce inseamna asta?“, a mai spus matusa. (Adina Anghelescu-Stancu)

(Ion Alexandru, Ionut Muresan)

Testul poligraf, mai tare ca Biblia? Atunci, la test cu toti martorii protejati!

Un subiect este disecat de presa in functie de elementele existente la un moment dat. Asta face presa de o saptamana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.