Gazele si energia electrica nu se vor scumpi in luna ianuarie, in ciuda presiunilor facute de distribuitorii privati. Populatia nu are insa motive de bucurie, avånd in vedere ca din primavara se anunta cresteri semnificative de tarife la utili
Gazele si energia electrica nu se vor scumpi in luna ianuarie, in ciuda presiunilor facute de distribuitorii privati. Populatia nu are insa motive de bucurie, avånd in vedere ca din primavara se anunta cresteri semnificative de tarife la utilitati, ne-au declarat surse autorizate din piata energiei.

Tarifele la gaze si energie electrica vor ramane la nivelul actual si in ianuarie. Asa a decis Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), dupa o saptamana de discutii tensionate cu operatorii privati ai pietei. Daca in privinta mentinerii preturilor electricitatii, partile implicate au reusit sa se puna de acord, nu acelasi lucru se poate spune despre gaze. “O decizie definitiva urmeaza a fi luata dupa finalizarea discutiilor, cel mai probabil in cursul lunii ianuarie a anului viitor”, au precizat oficialii ANRE.

De ce nu s-a ajuns la un numitor comun? “Autoritatea vrea una, operatorii vor alta, iar ministerul vrea altceva. Sunt multi parametri de care trebuie tinut cont. Banca Nationala a Romaniei, de exemplu, nu-si doreste o majorare prea mare, pentru ca ar creste inflat ia, iar ANRE stie ca populatia nu ar suporta o majorare prea mare a pretului la gaze. Insa, din analizele ANRE a rezultat ca pretul gazelor naturale ar trebui sa creasca semnificativ”, au explicat surse din cadrul Autoritatii, citate de NewsIn.
Intr-adevar, la inceputul acestei saptamani, E.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.