Recenta numire a fostului tehnician chimist Remus Pricopie (foto) in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) este simptomatica pentru ceea ce inseamna, sub mandatul Cristian Adomnitei, fenomenul imposturii. Persoana cu
Recenta numire a fostului tehnician chimist Remus Pricopie (foto) in functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) este simptomatica pentru ceea ce inseamna, sub mandatul Cristian Adomnitei, fenomenul imposturii. Persoana cu un CV dubios si o activitate profesionala, in materie de Educatie, si mai dubioasa, Remus Pricopie se poate lauda doar cu o functie de secretar general al MECT, detinuta sub ministeriatul PSD al Ecaterinei Andronescu.
In varsta de numai 38 de ani, cel care a fost timp de un an (2001) "mana dreapta" a ministrului Andronescu, a lucrat o vreme ca tehnician chimist la Spitalul Witting din Capitala. In 1994, nu se stie cum, Remus Pricopie a reusit sa obtina licenta Facultatii de Chimie a Universitatii Bucuresti. Tot nu se stie cum, Pricopie s-a inscris la un doctorat in chimie, la Universitatea Bucuresti, crezand ca acest titlu academic se obtine precum cel de tehnician chimist la Spitalul Witting. Pricopie s-a inscris, intre 1997-1999, si la un curs de studii academice postuniversitare al SNSPA. Domeniul ales: stiintele comunicarii. Adica unul care nu avea nici o legatura cu licenta in chimie, ca stiinta fundamentala. De asemenea, Pricopie s-a inscris in anul 1997 la un alt doctorat, domeniul ales fiind filosofia politica. Pregatirea si exemenele aferente doctoratului in "chimie" le-a abandonat discret.
Fostul tehnician chimist s-a trezit insa, in anul 2001, exmatriculat de la cursurile doctorale in filosofie politica, deoarece in timpul celor patru ani scursi de la inscrierea sa sustinuse doar un examen de etapa. Legea si normele academice il obligau sa treaca trei examene si sa sustina trei referate, validate de conducatorul de doctorat, ceea ce nu s-a intamplat.
Facilitati de la Ecaterina Andronescu
Tot in anul 2001, proaspatul ministru PSD al Educatiei, chimistul Ecaterina Andronescu, l-a luat la MEC pe Pricopie, oferindu-i postul de secretar general al institutiei. Dupa un stagiu scurt in aceasta functie ministeriala, ministeriatul Andronescu i-a facilitat lui Pricopie sa plece la o bursa de studii in strainatate. Reintors in tara, protejatul Ecaterinei Andronescu a atacat pe doua fronturi profesionale, urmarind si cariera de cadru didactic universitar. La SNSPA si-a terminat cursurile academice postuniversitare in "Stiintele comunicarii" in anul 2000, cand - nu se stie cum - a obtinut titlul de lector universitar la acea institutie. Pentru a ataca si titlul universitar de conferentiar la SNSPA, fostului tehnician chimist ii era necesar un titlu de doctor. Astfel ca, in 2004, Pricopie s-a inscris la un doctorat in "Stiinte Politice" la SNSPA. Apoi se produce un fapt nemaiintalnit in materie de absolvire cursuri doctorale. In luna mai 2005, cu o viteza suspecta, Pricopie si-a sustinut teza de doctor in stiinte politice, titlul academic fiindu-i necesar pentru a se inscrie la concursul de ocupare a unui post de conferentiar la SNSPA. Tot la fel de repede, desi MECT nu-i confirmase titlul de doctor, obtinut in aceste conditii mai mult decat suspecte, Senatul SNSPA i-a acceptat dosarul de concurs si, in iulie 2005, l-a validat in postul de conferentiar la SNSPA.
Sfatuitorul ministrului
Cu un astfel de CV, construit intr-o maniera unica in analele comunitatii stintifice internationale, in septembrie 2005, fostul tehnician chimist, ajuns peste noapte doctor in "politologie PSD", a atacat si functia publica de decan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA. Fara a avea contracandidat, Remus Pricopie ajunge decan in anul 2005. Cum acelasi an a adus schimbari in administratia invatamantului universitar si in MECT. Oamenii PSD nemaifiind la putere, Pricopie s-a reorientat politic, catre PNL. La propunerea oamenilor de baza ai Ecaterinei Andronescu din MECT, in septembrie 2007, ministrul liberal Cristian Adomnitei (foto) il accepta drept consilier personal pe Pricopie, ca specialist in "stiintele comunicarii", in "filosofie politica" si in "stiinte politice". Recent, Pricopie a ajuns secretar de stat in institutia condusa de liberalul
Cristian Adomnitei.
Am incercat la Ministerul Educatiei sa luam legatura, macar telefonic, cu proaspatul secretar de stat Remus Pricopie. Ni s-a spus sa revenim "saptamana viitoare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.