Lux. Cladirea cu 80 de camere a costat Biserica peste 1,5 milioane de euro In statiunea Lacu Sarat a fost inaugurat, recent, un hotel luxos de patru stele, care are, insa, circuit inchis, fiind destinat exclusiv fetelor bisericesti. Ideea de a const
Lux. Cladirea cu 80 de camere a costat Biserica peste 1,5 milioane de euro In statiunea Lacu Sarat a fost inaugurat, recent, un hotel luxos de patru stele, care are, insa, circuit inchis, fiind destinat exclusiv fetelor bisericesti. Ideea de a construi un astfel de asezamant i-a apartinut fostului mitropolit al Moldovei, actualul patriarh al Romaniei, Daniel, si a presupus o investitie de peste 1,5 milioane de euro. Cladirea luxoasa, dotata ultramodern, ii va adaposti pe preotii care vin sa se odihneasca sau sa isi trateze reumatismul in renumita statiune. La deschiderea asezamantului, IPS Cassian, episcopul Dunarii de Jos, a spus: "Ideea de a deschide acest asezamant social-filantropic a fost a mitropolitului Daniel, actual patriarh. Pe vremea aceea, sincer, am crezut ca este o utopie, dar si cand mitropolitul Calinic a sustinut proiectul mi-am dat seama ca va deveni realizabil, cu ajutorul lui Dumnezeu". Pentru a asigura un confortul celor veniti la odihna si tratament, preotii nu s-au zgarcit la bani si au investit masiv. Rezultatele sunt impresionante: marmura, ferestre cu termopan, mochetele din camere sunt in tonuri relaxante. De asemenea, camerele sunt dotate cu televizor cu cablu. Nu lipsesc nici obiectele de cult si vitraliile cu teme religioase, iar lampile care raspandesc o lumina calda sunt prezente peste tot. Bucataria este ultrautilata, iar restaurantul dispune si de un separeu. Hotelul cu 80 de locuri este situat chiar pe malul lacului Sarat, intr-o superba zona impadurita cu stejari. IPS Cassian, favorit in cursa pentru Mitropolia Moldovei La inaugurare au participat peste 30 de inalti prelati, apropiati ai IPS Cassian Craciun, care il sustin in cursa pentru preluarea jiltului de mitropolit al Moldovei si Bucovinei, lasat vacant de IPF Daniel. IPS Cassian este cotat cu sanse mari la alegerile care vor avea loc, cel mai probabil la inceputul anului viitor. In privinta contracandidatilor, cele mai vehiculate nume sunt IPS Nifon Mihaita, arhiepiscop al Targovistei, IPS Ioan Selejan, episcopul Covasnei si Harghitei, PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Iasiului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.