Ce sanse am sa ma stabilesc in strainatate? Sunt Berbec!".
SMS ("Cafeneaua astrelor")
Televiziunile, fie ele comerciale sau publice - adica TVR -, toate se invart intr-un cerc vicios. Dupa ce au intoxicat privitorii
cu programe din ca
Ce sanse am sa ma stabilesc in strainatate? Sunt Berbec!".
SMS ("Cafeneaua astrelor")
Televiziunile, fie ele comerciale sau publice - adica TVR -, toate se invart intr-un cerc vicios. Dupa ce au intoxicat privitorii
cu programe din care sa nu lipseasca senzationalul si privitul pe gaura cheii in dormitorul vecinului, acum nu prea mai stiu ce sa inventeze pentru a-si pastra, fiecare, pretuita audienta.
De la o vreme, ahtiati dupa o buna imagine, ca tot continua "anul" electoral, politicienii sunt primiti pe la diferite emisiuni de divertisment. "Varietatile" de alta data sunt adaptate la tranzitia noastra interminabila, in care "libertatea de exprimare" presupune si ca politicienii sa-si arate si calitatile artistice, pentru ca acelea de parlamentari sau ministri au deziluzionat concetatenii. Mai nou, s-au apucat si de dans. Cum excelenta emisiune de la Pro TV, "Dansez pentru tine" inregistreaza audiente record, hop si politicienii pe podiumul de dans. De ce nu incearca ei la circ, salturi la trapez? E drept, Cozmin Gusa si partenera sa de partid, Lavinia sandru au sarit si cu parasuta ca sa se faca remarcati la jurnalele informative. Ahtiat dupa notorietate, Cozmin Gusa a trecut si pe la "Dansez pentru tine".
I-a urmat imediat si expiratul, divortatul politician Petre Roman cu iubita sa, expirata cantareata de muzica usoara, Silvia Chifiriuc. Sezonul fiind deschis de acestia, asteptam si pe alti politicieni sa se plimbe prin fastuosul decor al emisiunii ca niste scanduri, ca sa le reinvie popularitatea la APACA sau la ferma de porcine din Cucuietii din Deal. E cazul ca si Ludovic Orban sa cante la "Danutz SRL" sau Bogdan Olteanu sa participe la un concurs, cine mananca mai multe produse de la McDonald's. Nu i-ar strica nici lui Emil Boc o aparitie la "Vreau sa fiu vedeta", si de ce nu, lui Mircea Geoana sa cante din suflet muzica populara la "O data in viata". Totusi, de ce ne strica politicienii si emisiunile de divertisment, ca jurnalele informative le-au stricat de mult, ca si "dezbaterile", "talk-show"-urile?! Saptamana trecuta emisiunile "serioase" au continuat sa aiba drept subiect central "criza romanilor din Italia" si sa se analizeze politichia celor din "Cizma", care se afla si ei in campanii electorale. In toate dezbaterile ce au drept scop major sa apere "demnitatea romanilor" care au plecat pe alte meleaguri, se evita in mod penibil si o analiza a cauzelor ce i-au determinat sa o tuleasca din scumpa lor tara. Scandalul pornit de la "Mailat", nu stopeaza insa, emigrarile! Sambata, la ora 14.20, la "Cafeneaua astrelor", un roman se adresa, cu speranta, "horoscopistei" Mariana, cu intrebarea "Ce sanse am sa ma stabilesc in strainatate? Sunt Berbec!".
Televiziunea publica, acel post care e bine sa nu uitam, dar ii platim lunar obligatoriu o taxa, s-a gandit sa ne optimizeze (!) punan-du-ne in contact cu astrele, prin stiinta doamnei Mariana si a leptop-ului sau, sambata, la "Cafeneaua astrelor". Cica aceasta ar fi o emisiune de divertisment, o noutate a programului TVR 1. Saptamanal se ia in discutie o zodie. Noroc ca avem doar 12 zodii, asa ca speram la o viata scurta a acestei stupide si plicticoase emisiuni. Intr-un decor tern, inghesuit ca spatiu, cu desene cabalistice, talentatul actor Marius Florea Vizante, venit de la Kanal D, incearca sarmanul sa anime o discutie cu invita-tii din zodia aleasa pentru marea dezbatere a horoscopistei. Stupizenia porneste si de la faptul ca zodiile sunt alese la nimereala pentru ca realizatorii n-au avut macar o mini-ma inspiratie sa transforme zodia drept pretext aniversar pentru personalitatile invitate. Au ales Berbecul, uitand ca ne aflam in Scorpion, la vremea emisiunii urmarite. Berbecii invitati erau Sergiu Nicolaescu, Maria Carneci, Leonard Doroftei, printesa Caragea, paziti de Cove, acel baietel antipatic de la "Surprize, surprize", ca altul n-au gasit realizatorii. Dialogul era tern, banal. Evident ca Nicolaescu era laudat publicitar pentru filmele sale, Doroftei casca, se plictisea si isi intindea bratele etc. Maria Carneci era aceeasi de la "Folclorul contraataca", persoana a mai aparut si a doua zi la TVR 1 in emisiunea "Bastonul de maresal". Se pare ca dansa e "vedeta" de serviciu pentru mai multe televiziuni! Din cand, in cand mai erau invitate niste copilite si tinerei cica "berbecei" sa anime atmosfera prin cantari. Lamentabil a fost si momentul aparitiei a doua dudui, Amelia si Alexandra, amarat imbracate, la care "doamna Mariana, horoscopista" le analiza tinutele in functie de cerintele zodiei berbecutelor. "Sponsorul" emisiunii erau SMS-urile pe care telespectatorii trebuiau sa le trimita ca raspuns la intrebarea: "Sunt berbecutii simpatici?". Ei aveau insa, alte probleme, ce se derulau pe banda din josul ecranu-lui: "Eu sunt Taur, el e Berbec, ce sanse avem impreuna?" etc. In final, cu vocea sa antipatica privind astrele de pe leptop, "doamna horoscopista" a mai cadorisit pe putinii sai privitori cu "aspectele astrale ale saptamanii viitoare"! "Cafeneaua" si-ar gasi sigur un loc mai nimerit la Cosmos TV sau OTV, decat la postul public!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.