Europa are alocate 13 locuri, pentru care candideaza 53 de nationale. Acestea vor fi impartite in noua grupe preliminare, opt de cate sase echipe si una de cinci echipe. Castigatoarele de grupe se califica direct (noua nationale), iar cele mai bine c
Europa are alocate 13 locuri, pentru care candideaza 53 de nationale. Acestea vor fi impartite in noua grupe preliminare, opt de cate sase echipe si una de cinci echipe. Castigatoarele de grupe se califica direct (noua nationale), iar cele mai bine clasate opt echipe de pe locurile secunde (a noua iese din cursa) vor juca baraje (se califica inca patru nationale). FIFA a anuntat ieri si clasamentul mondial pe luna octombrie, in care Romania ocupa locul 13 (unul mai jos decat in luna precedenta). Cum Argentina si Brazilia ocupa primele doua locuri, Romania are pozitia a 11-a in Europa, ceea ce o trimite in urna a doua valorica pentru tragerea la sorti a preliminariilor CM din 2010. Altfel, pe langa Africa de Sud si cele 13 locuri ale Europei, Africa va avea inca cinci nationale la CM, America de Sud si Asia au cate patru locuri, iar America Centrala si de Nord are trei locuri. De asemenea, castigatoarea din Oceania va juca un baraj cu locul cinci din Asia pentru un loc la CM, iar locul cinci din America de Sud va juca un baraj cu locul patru din America Centrala si de Nord pentru ultimul loc disponibil. (MIG)
URNELE VALORICE PENTRU EUROPA
URNA 1: Italia, Spania, Germania, Cehia, Franta, Portugalia, Olanda, Croatia, Grecia
URNA 2: Anglia, RomAnia, Scotia, Turcia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Suedia, Israel
URBA 3: Norvegia, Ucraina, Serbia, Danemarca, Irlanda de Nord, Irlanda, Finlanda, Elvetia, Belgia
URNA 4: Slovacia, Bosnia-Hertegovina, Ungaria, Moldova, Tara Galilor, Macedonia, Belarus, Lituania, Cipru
URNA 5: Georgia, Albania, Slovenia, Letonia, Islanda, Armenia, Austria, Kazahstan, Azerbaidjan
URNA 6: Liechtenstein, Estonia, Malta, Luxemburg, Muntenegru, Andorra, Feroe, San Marino


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.