Astfel, prin blocarea conturilor firmei, si punerea sechestrului asiguratoriu, turistii aflati la cura balneo-climaterica riscau sa fie dati afara din hotelul in care isi urmau procedurile. Toate acestea, dupa ce instantele din Dolj si Timis, unde se
Astfel, prin blocarea conturilor firmei, si punerea sechestrului asiguratoriu, turistii aflati la cura balneo-climaterica riscau sa fie dati afara din hotelul in care isi urmau procedurile. Toate acestea, dupa ce instantele din Dolj si Timis, unde se judecase initial cauza, au dat dreptate firmei Hercules, admitand ca nu pot plati oalele sparte de altii. Curtea de Apel Timisoara a dat insa, la mijlocul acestei luni, o rezolutie abuziva de executare a societatii Hercules. Judecatorii care au pronuntat indoielnica sentinta, Florin Motiu, Petruta Micu si Anca Buta, au fost reclamati la Consiliul Superior al Magistraturii. Ieri, Curtea de Apel Timisoara a amanat, insa, executarea pana la urmatorul termen, care va avea loc peste trei zile, in care se va pronunta un alt complet de judecatori fata de cel care a dat bizara hotarare. Societatea pagubita a formulat o noua actiune pentru a contracara consecintele sentintei pronuntate cu doua saptamani in urma, care sunt neconforme cu realitatea. De aceasta data un alt complet de judecata va dispune o solutie in acest proces. Poprirea dispusa de executorul judecatoresc a fost amanata, pana la pronuntarea definitiva in acest dosar. Acest fapt permite continuarea activitatii de tratament balnear, cazare si masa, adica onorarea contractelor incheiate de societate cu Ministerul Muncii si Casa Nationala de Pensii. Astfel, cele 1000 de persoane aflate la tratament isi pot continua activitatile, iar cei 880 de salariati isi vor primi salariile. Asta pentru a nu mai aminti faptul ca facturile pentru furnizarea utilitatilor vor fi achitate la termen.
In realitate, SC Hercules SA s-a asociat, in anul 2003, cu SC Mig Air Condition SRL pentru administrarea Complexului Hotelier Minerva. Mig Air nu si-a respectat insa obligatiile contractuale si a intrat in faliment, lasand datoriile sale in contul Hrecules. De aici pana la proces nu a fost decat un pas, debitorii solicitand ca acestia din urma sa plateasca datoriile Mig Air. Toate instantele de judecata au apreciat corect litigiul, dand dreptate societatii Hercules, abatere de la regula facand doar Curtea de Apel Timisoara. De aceasta data, noul complet de judecatori pot rezolva nedreptatea comisa chiar de proprii colegi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.