Cristian Ionescu, directorul general al Coface Romania, a declarat pentru NewsIn ca ratingul Romaniei ar putea urca la “A4”, de la “A4” in prezent, daca in urmatoarele 18 luni deficitul de cont curent va cobori la 7- 8% din PI
Cristian Ionescu, directorul general al Coface Romania, a declarat pentru NewsIn ca ratingul Romaniei ar putea urca la “A4”, de la “A4” in prezent, daca in urmatoarele 18 luni deficitul de cont curent va cobori la 7- 8% din PIB-ul Romaniei. Pentru acest an, deficitul de cont curent al Romaniei este estimat de cei mai multi analisti la 14% din PIB. Coface a scazut luna trecuta ratingul care masoara capacitatea de plata a firmelor din Romania de la “A4” la “A4”, pe fondul vulnerabilitatii leului, al cresterii datoriilor in valuta din sectorul privat si al incetinirii reformei din cauza instabilitatii politice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.