Victor Piturca a declarat ieri, intr-o conferinta de presa organizata dupa antrenamentul oficial al Nationalei, ca isi doreste ca Romania sa plece neinvinsa de la Sofia, precizand insa ca nu cauta razbunare dupa egalul din meciul tur: "Meciul cu Bulg
Victor Piturca a declarat ieri, intr-o conferinta de presa organizata dupa antrenamentul oficial al Nationalei, ca isi doreste ca Romania sa plece neinvinsa de la Sofia, precizand insa ca nu cauta razbunare dupa egalul din meciul tur: "Meciul cu Bulgaria, din fericire pentru noi, nu mai este atat de important la prima vedere. Sigur, ne dorim sa realizam un meci bun si sa plecam neinvinsi. Nu doresc razbunare dupa meciul de la Constanta. Nu sunt un tip razbunator, este un meci intre doua echipe vecine".
"Stiu ca exista o ambitie intre cele doua echipe, dar doar din punct de vedere sportiv. E foarte important ca noi, jucatorii si conducatorii, sa ne respectam si sa realizam un spectacol. Echipa este pregatita, e motivata, chiar daca in momentul asta suntem calificati. Dorim sa terminam aceste meciuri neinvinsi, ceea ce ar fi o mare performanta", a spus Piturca. Acesta a adaugat ca in acest moment Romania si Olanda sunt echipe mai valoroase decat Bulgaria. "Am revazut aproape toate meciurile Bulgariei, in special cele contra Olandei. Cred ca echipa Bulgariei a practicat un joc de calitate. Este o echipa valoroasa, insa, s-a demonstrat ca Olanda si Romania, in acest moment, sunt mai valoroase. Daca va invinge Bulgaria, inseamna ca au fost mai buni si asta e situatia", a mentionat selectionerul. Piturca care a refuzat sa faca o comparatie intre Adrian Mutu si Dimitar Berbatov.
"Amandoi sunt jucatori extrem de valorosi. Amandoi sunt formidabili", a afirmat Piturca. Antrenorul nu isi face griji in privinta absentei lui Mutu, care a fost diagnosticat cu leziune de gradul I la muschiul femural drept si va lipsi de pe gazon aproximativ trei saptamani, urmand sa rateze astfel meciurile cu Bulgaria si Albania din preliminariile lui Euro 2008. "Mutu este un jucator foarte important, insa echipa nationala nu sta intr-un jucator. Cel care il va inlocui sper sa se ridice la valoarea lui", a explicat selectionerul. Intrebat daca Eugen Trica va fi inlocuitorul lui Mutu in partida cu Bulgaria, Piturca a raspuns: "Va fi si Trica pe teren!". In timpul conferintei de presa, translatorul i-a atentionat pe ziaristii bulgari sa pronunte Victor Piturca si nu "Victor Piciurca", precum si Eugen Trica in loc de "Eughen Trica". Altfel, Nationala a sustinut ieri, la pranz, antrenamentul oficial pe Stadionul "Vasil Levski" din Sofia. Antrenamentul "tricolorilor" a durat o ora si jumatate, iar la finalul sedintei Piturca a comandat un joc "11 la 11". Din echipa posibililor titulari au facut parte Lobont - Ogararu, Tamas, D. Goian, Rat - Ov. Petre - Codrea, Chivu - Fl. Petre, Marica, D. Niculae. Pe parcursul acestui joc, Piturca a efectuat trei schimbari in formatia titularilor: Nicolita l-a inlocuit pe Fl. Petre, Mazilu pe Marica si Cocis pe D. Niculae. (MIG)
Cristi Chivu apara blazonul Romaniei
Capitanul "tricolorilor" a declarat ieri, dupa antrenamentul oficial, ca jucatorii romani au fost primiti bine in Bulgaria, adaugand, in gluma, ca "nu le-a otravit nimeni mancarea". Trica, jucator care a evoluat in campionatul Bulgariei, si Fl. Petre, legitimat inca la TSKA Sofia, vor sa castige.
"Am fost primiti bine. Nu ne-a otravit nimeni mancarea, apa ne dau din belsug, mancare avem, suntem doua tari civilizate. Nu cred ca se pune problema de otravit fantanile si parjolit pasunile. E oarecum un meci fara miza pentru ca noi suntem calificati, iar ei mai au putine sanse sa ajunga la turneul final. Vreau sa ne pregatim pentru ce urmeaza, sa ne aparam palmaresul, blazonul, pentru ca totusi suntem echipa nationala a Romaniei", a spus Chivu. Gabriel Tamas a declarat ca atmosfera din jurul stadionului la partida Bulgaria - Romania nu va fi una placuta, precizand ca nu stie daca ar risca sa vina la acest meci ca suporter roman. "Meciul are o miza. In primul rand jucam sa castigam, sa ramanem pe primul loc in grupa si in al doilea rand jucam pentru orgoliu. Daca as fi suporter as veni si n-as veni. Am inteles ca va fi foarte urat in afara stadionului", a mentionat Tamas. Jucator in campionatul Bulgariei, la TSKA Sofia, Florentin Petre spera ca la meciul Bulgaria - Romania sa nu apara incidente nici pe teren si nici in tribune. "Toti ne dorim sa castigam. La Constanta ei au avut si putin noroc. Acum toti ne dorim sa fie spectacol, nu bataie", a spus Fl. Petre. Eugen Trica, fost jucator la Litex Loveci si TSKA Sofia, isi doreste o victorie la Sofia pentru ca Romania sa termine pe primul loc in grupa. "Am venit sa castigam. Nu ne intereseaza scandalurile care au fost. Nu-mi trebuie egal! Mie imi trebuie victorie ca sa termin pe primul loc", a spus Trica. (MIG)
Dimitar Penev: "Ne gandim la CM din 2010!"
Selectionerul bulgar pare mai degraba preocupat de viitorul sau profesional, decat de meciul cu Romania. Penev a comentat zvonurile privind schimbarea sa de la conducerea tehnica a nationalei bulgare si a declarat ca el nu intentioneaza sa demisioneze. "Nu voi renunta la post, imi voi continua munca inceputa. Am ambitia sa-mi continui munca in fruntea echipei nationale", a spus antrenorul care a dus Bulgaria in semifinalele CM din 1994.
Penev a declarat ca si-a luat toate masurile necesare pentru a pastra secretul asupra primului "11" in meciul cu Romania. "Mi-am luat masuri de precautie pentru a nu se afla prima echipa, desi o parte din informatii a aparut deja in presa. Totusi, s-ar putea sa mai apara niste surprize, tinand cont de starea precara a terenului si de faptul ca unii jucatori s-ar putea accidenta", a declarat Penev. Acesta a precizat ca echipa sa isi doreste o victorie in meciul cu Romania: "Suporterii ar merita un joc bun al primei reprezentative, nationala a avut nevoie intotdeauna de sprijinul suporterilor sai. Jucam la victorie, pentru fair-play, desi nu mai avem practic nici un fel de sanse. Totusi, orice impresie buna pe care o va face Bulgaria ne va spori sansele pentru o calificare la Cupa Mondiala din 2010". Vedeta bulgarilor, Dimitar Berbatov, a spus ca este nevoie de o noua baza de pregatire pentru nationala Bulgariei, desi nu se poate spune ca lipsa acesteia a contribuit la ratarea calificarii la Euro 2008. "Noi nu avem o baza de pregatire noua, dar se vor rezultate cat mai bune pentru echipa nationala. Dupa ce imi voi termina eu cariera, probabil ca si baza sportiva va fi finalizata. Totusi, faptul ca nu avem o baza de pregatire nu trebuie sa reprezinte o scuza pentru necalificare", a mai spus atacantul lui Tottenham. Mijlocasul Ceavdar Iankov, de la Hannover '96, a declarat ca in ciuda razboiului mediatic dintre bulgari si romani, tot ceea ce conteaza este ca nationala Romaniei este deja calificata, in timp ce selectionata Bulgariei nu! "Atmosfera este buna, intram pe teren cu gandul de a face un meci bun si de a obtine victoria. Tot ce conteaza insa ca romanii vor merge la Euro 2008, iar noi nu. E o dezamagire, dar mergem inainte", a spus Iankov. Altfel, Penev l-a pierdut pe mijlocasul Marcio Dafcev, de la Lokomotiv Sofia, care s-a accidentat si nu va juca in meciurile cu Romania si Slovenia. Dafcev a suferit o accidentare la piciorul stang, in timpul antrenamentului de joi, dupa un duel cu Wagner. (MIG)
PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G
Astazi
BULGARIA - ROMANIA (Sofia, ora 18)
ALBANIA - BELARUS (Tirana, ora 21)
OLANDA - LUXEMBURG (Rotterdam, ora 21,30)
Clasament
1. ROMANIA 10 8 2 0 20- 5 26
2. Olanda 10 7 2 1 13- 3 23
3. Bulgaria 10 5 4 1 15- 7 19
4. Albania 10 2 5 3 9- 8 11
5. Slovenia 11 3 2 6 9-14 11
6. Belarus 10 2 1 7 11-20 7
7. Luxemburg 11 1 0 10 2-22 3
S-au disputat pana acum:
Belarus - Albania 2-2, Romania - Bulgaria 2-2, Luxemburg - Olanda 0-1 (2 septembrie), Bulgaria - Slovenia 3-0, Albania - Romania 0-2, Olanda - Belarus 3-0 (6 septembrie), Romania - Belarus 3-1, Bulgaria - Olanda 1-1, Slovenia - Luxemburg 2-0 (7 octombrie), Olanda - Albania 2-1, Luxemburg - Bulgaria 0-1, Belarus - Slovenia 4-2 (11 octombrie), Luxemburg - Belarus 1-2, Albania - Slovenia 0-0, Olanda - Romania 0-0 (24 martie), Bulgaria - Albania 0-0, Romania - Luxemburg 3-0, Slovenia - Olanda 0-1 (28 martie), Belarus - Bulgaria 0-2, Albania - Luxemburg 2-0, Slovenia - Romania 1-2 (2 iunie), Bulgaria - Belarus 2-1, Romania - Slovenia 2-0, Luxemburg - Albania 0-3 (6 iunie), Luxemburg - Slovenia 0-2, Belarus - Romania 1-3, Olanda - Bulgaria 2-0 (8 septembrie), Bulgaria - Luxemburg 3-0, Slovenia - Belarus 1-0, Albania - Olanda 0-1 (12 septembrie), Belarus - Luxemburg 0-1, Romania - Olanda 1-0, Slovenia - Albania 0-0 (13 octombrie), Luxemburg - Romania 0-2, Olanda - Slovenia 2-0, Albania - Bulgaria 1-1 (17 octombrie). Au mai ramas de disputat: Belarus - Olanda, Romania - Albania, Slovenia - Bulgaria (miercuri, 21 noiembrie)
Masuri de siguranta pentru fani
Jandarmeria Romana a anuntat ca in aceste zile isi va intensifica activitatile specifice pe posibilele trasee de deplasare spre Sofia si in zona punctelor de trecere a frontierei cu Bulgaria, pentru evitarea incidentelor intre fani. "Avand in vedere interesul suporterilor romani si intentia acestora de a se deplasa la Sofia, Jandarmeria isi va intensifica activitatile specifice pe posibilele trasee de deplasare si in zona punctelor de trecere a frontierei cu Bulgaria in perioada 16 - 17 noiembrie 2007", se arata intr-un comunicat. Jandarmeria va realiza aceasta activitate in colaborare cu Politia de Frontiera, urmarindu-se ca persoanelor care intentioneaza sa asiste la meci sa li se faca recomandari cu privire la pericolele ce pot sa apara pe durata deplasarii in Bulgaria, evitarea pe cat posibil a consumului de bauturi alcoolice, ignorarea posibilelor provocari din partea suporterilor bulgari si cooperarea cu organele de ordine locale si respectarea indicatiilor acestora. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.