Presedintele PSD Mircea Geoana l-a acuzat pe Olteanu ca a comis o gafa de proportii cand a raspuns criticilor lui Taubman afirmand ca "in Romania, legislatia o fac romanii", iar diplomatul a obtinut postul intr-un mod in care la noi ar fi etichetat d
Presedintele PSD Mircea Geoana l-a acuzat pe Olteanu ca a comis o gafa de proportii cand a raspuns criticilor lui Taubman afirmand ca "in Romania, legislatia o fac romanii", iar diplomatul a obtinut postul intr-un mod in care la noi ar fi etichetat drept coruptie. "Una e sa raspunzi la o critica mai mult sau mai putin justificata, alta e sa ai un atac personal la adresa unui inalt reprezentant al unui stat aliat. Bogdan Olteanu a facut o gafa diplomatica de proportii", a spus Geoana, citat de Mediafax. In schimb, Iliescu tinde sa-i dea dreptate lui Olteanu. "Sa iasa public cu astfel de aprecieri, mi se pare impardonabil pentru un diplomat", a apreciat Iliescu amintind ca nici ambasadorii sovietici nu-si permiteau asemenea interventii. Vacaroiu are o atitudine mai nuantata. Chiar daca nu este de acord cu "amestecul in treburile interne ale Romaniei" al lui Taubman, s-a declarat "neplacut surprins" de replica lui Olteanu care ar contine acuze nefondate. (A.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.