Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a estimat ieri ca economia SUA va avea o crestere mai moderata in T4, partial ca urmare a scumpirii petrolului si a deprecierii dolarului. Totodata, analistii OPEC au declarat ca cererea de petrol de
Organizatia Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a estimat ieri ca economia SUA va avea o crestere mai moderata in T4, partial ca urmare a scumpirii petrolului si a deprecierii dolarului. Totodata, analistii OPEC au declarat ca cererea de petrol de pe pietele internationale va fi sustinuta de dezvoltarea economica din China si din Orientul MIjlociu, informeaza Reuters, citat de NewsIn. OPEC si-a revizuit in scadere prognoza pentru cererea de petrol de pe pietele internationale din T4 cu 100.000 de barili/zi, pana la un nivel de 1,7 mil. de barili/zi, arata un raport pe noiembrie pentru piata energetica al organizatiei. OPEC estimeaza ca stocurile de titei de pe pietele internationale vor fi mai mici in primul trimestru din 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.