Inflatia din zona euro s-a accelerat in octombrie la 2,6%, la maximul ultimilor doi ani, potrivit datelor oficiale ale Eurostat, iar majoritatea analistilor considera ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu va majora dobanda de referinta. Problemele de
Inflatia din zona euro s-a accelerat in octombrie la 2,6%, la maximul ultimilor doi ani, potrivit datelor oficiale ale Eurostat, iar majoritatea analistilor considera ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu va majora dobanda de referinta. Problemele de pe pietele financiare pot afecta cresterea economica, a declarat Juergen Stark, membru in conducerea BCE, iar analistii interpreteaza afirmatia drept un indiciu ca dobanda nu va fi modificata, chiar daca inflatia a depasit cu mult nivelul de 2% tintit de banca, transmite Reuters, citat de Mediafax. BCE este pregatita sa mareasca dobanda, daca va fi necesar, a mai spus Juergen Stark, avertizand ca riscurile amplificarii presiunilor inflationiste au crescut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.