CNVM a aprobat prospectul final
Compania ofera 1,17 milioane de titluri
Oferta se va derula intre 27 noiembrie si 7 decembrieCNVM a aprobat ieri prospectul final de oferta Transgaz, a informat Mediafax. Acesta prevede ca oferta se va desfas
CNVM a aprobat prospectul final
Compania ofera 1,17 milioane de titluri
Oferta se va derula intre 27 noiembrie si 7 decembrieCNVM a aprobat ieri prospectul final de oferta Transgaz, a informat Mediafax. Acesta prevede ca oferta se va desfasura in perioada 27 noiembrie - 7 decembrie. Investitorii care vor subscrie titluri Transgaz vor plati echivalentul a 57 euro pe actiune, potrivit deciziei adoptate in adunarea generala a actionarilor. Este prima oferta care se deruleaza pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an si este cea mai mare ca valoare de pana acum, de 63,5 milioane de euro.
Aceasta stire ar putea schimba oarecum orientarea investitorilor. Este greu sa estimam ce vor face acestia, dar este foarte posibil ca multi dintre ei sa iasa la vanzare, pentru a avea bani de subscriere la Transgaz. "Modul in care aceasta stire va influenta piata depinde foarte mult de asteptarile pe care le au investitorii de la Transgaz. Din acest punct de vedere, investitorii se vor imparti in doua categorii: aceia care vor vinde pentru a face bani si aceia care vor profita de acest lucru. Impactul nu va fi imediat, cu siguranta nu se va resimti maine (n.r. - astazi) in piata. Nu se vor lua decizii asa repede, investitorii vor astepta sa vada gradul de suprasubscriere. Ca semnal este unul foarte important pentru investitori, atat pentru vanzatori, cat si pentru cumparatori. Pana la urma, toata lumea vrea si spera sa profite cat mai mult, dar cel mai mult vor avea de castigat cei care vor intui cel mai bine si mai exact", ne-a declarat Mihai Chisu, broker la Egnatia Securities.
Subscrierile se vor face in lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei valabil pentru data depunerii prospectului final al ofertei la CNVM, adica la 191,92 de lei. Transgaz Medias ofera investitorilor 1,17 milioane de actiuni, adica 10% din capitalul social. In cadrul ofertei, 40% din titluri vor fi alocate pe transa investitorilor mici, cei care investesc intre 2 mii si 500 de mii de lei, iar 60% pe transa investitorilor mari, cu plasamente de peste 500.000 de lei. Modalitatea de alocare folosita este "pro-rata". Valoarea nominala a actiunilor este de 10 lei, iar intermediarul listarii Transgaz la BVB este compania Raiffeisen Capital & Investment Bucuresti.Bursa da semne de revenireBursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de ieri in crestere, pentru a doua zi consecutiv, dupa o perioada prelungita de scaderi constante. Investitorii incep sa fie mai optimisti si sa profite de preturile mici si atractive ale emitentilor. Astfel, volumul total de tranzactionare din sedinta de ieri la BVB a depasit cu putin 50 de milioane de lei vechi, dintre care 42,9 milioane au fost pe piata reglementata si restul pe Rasdaq.
Adrian Simionescu este optimist si vede pe termen scurt o intoarcere a trendului, dar estimeaza cresteri mult mai consistente pana la finalul acestui an. "Pe termen scurt, putem vorbi de o intoarcere a trendului. Investitorii si-au dat seama ca ingrijorarile lor au fost nefondate, preturile au scazut considerabil si din acest motiv au inceput sa intre foarte multi la cumparare. Incepe sa revina optimismul in piata, se observa un interes foarte sporit, preturile sunt destul de atractive. In plus, se apropie si sfarsitul anului, multi asteapta rezultate financiare ale emitentilor mai bune. Eu cred ca vor incepe sa intre din ce in ce mai multi la cumparare. Se poate vorbi de un optimism in piata de capital din Romania, este imbucurator faptul ca s-au facut volume mai mari, in comparatie cu cele din saptamanile trecute. Eu ma astept la cresteri mult mai mari pana la finalul acestui an", ne-a declarat Adrian Simionescu, directorul firmei de brokeraj Finans Securities.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.