3TS Capital Partners pune la bataie 50 milioane euro pentru investitii in companii mici si mijlocii. Banii provin din doua fonduri pe care compania le administreaza. Domeniile vizate: software si media.
Investitia medie intr-o firma va fi de 2-4
3TS Capital Partners pune la bataie 50 milioane euro pentru investitii in companii mici si mijlocii. Banii provin din doua fonduri pe care compania le administreaza. Domeniile vizate: software si media.
Investitia medie intr-o firma va fi de 2-4 milioane euro. "Suntem prezenti in Romania prin intermediul a doua fonduri de investitii, 3TS Central European Fund II, cu un capital 100 milioane euro, si 3TS-Cisco Growth Fund III (SICAR), cu un capital initial de 30 milioane euro. Estimam ca o treime din capitalul fiecarui fond va fi investita in Romania", a declarat Mihai Sfintescu, directorul de investitii al 3TS Capital Partners.
Reprezentantii companiei cred ca 3TS-Cisco Growth Fund III ar putea atrage la inchiderea finala un capital de 45-50 milioane euro. "Ne intereseaza sa investim in companii din toata Europa Centrala si de Est, dar in ultimul an am constatat o activitate antreprenoriala foarte dezvoltata in Romania si in Polonia. In Romania deja negociem doua-trei achizitii, una dintre acestea urmand sa fie anuntata in viitorul foarte apropiat", a spus Pekka Maki, director al 3TS Capital Partners.Proiecte de tip venture capital de peste doua miliarde dolariPrintre investitorii in fondurile administrate de 3TS se numara 3i, Cisco, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, KfW si Sitra.
Cisco are in plan si alte afaceri. Pana in prezent, compania de comunicatii prin internet a investit peste doua miliarde dolari la nivel mondial in proiecte de tip venture capital pe piete din China, India, Israel, Europa si Statele Unite ale Americii, noteaza Mediafax.
Producatorul de routere si echipamente de retea la nivel mondial a raportat in primul trimestru al acestui an, incheiat pe 27 octombrie, o crestere de 37% a profitului net, la 2,2 miliarde de dolari. Compania de comunicatii prin internet a investit peste doua miliarde dolari in proiecte de tip venture capital pe piete din China, India, Israel, Europa si Statele Unite ale Americii. 3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari firme in domeniul investitiilor private si al fondurilor de tip venture capital din Europa Centrala si de Est, avand filiale la Budapesta, Bucuresti, Praga, Viena si Varsovia. Cele trei fonduri administrate de companie au o valoare totala de 200 milioane euro.Business-ul din Romania3TS Central European Fund II a achizitionat 48% din Centrul Medical Unirea si a preluat 30% din pachetul de actiuni al companiei Romprest Service. Investitia a depasit 20 milioane euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.