Deficitul bugetului general consolidat va fi diminuat de la 2,7% la 2,4% din PIB, prin a treia rectificare a bugetului pe 2007, au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Economiei si Finantelor. La rectificarile bugetare din lunile iunie si
Deficitul bugetului general consolidat va fi diminuat de la 2,7% la 2,4% din PIB, prin a treia rectificare a bugetului pe 2007, au declarat agentiei Mediafax surse din Ministerul Economiei si Finantelor. La rectificarile bugetare din lunile iunie si septembrie, Guvernul a mentinut plafonul de deficit bugetar la 2,7% din PIB, nivel prevazut pentru intregul an. CE a avertizat, insa, ca deficitul va fi de 3,2% din PIB la sfarsitul anului, conform metodologiei europene, daca nu vor fi luate masuri pentru controlul strict al cheltuielilor. La finele celui de-al treilea trimestru, bugetul general consolidat a inregistrat un excedent bugetar de 732,7 mil. lei, reprezentand 0,19% din PIB. Veniturile totale au ajuns la 91,997 mld. lei, iar cheltuielile au insumat 91,264 mld. lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.