Un vråncean se judeca de trei ani si jumatate cu medicii care au asistat-o pe sotia sa la nasterea celei de-a doua fetite. In urma interventiei chirurgicale, femeia in vårsta de 31 de ani a murit. Sotul acesteia ii acuza pe medici de mal
Un vråncean se judeca de trei ani si jumatate cu medicii care au asistat-o pe sotia sa la nasterea celei de-a doua fetite. In urma interventiei chirurgicale, femeia in vårsta de 31 de ani a murit. Sotul acesteia ii acuza pe medici de malpraxis, sustinånd ca, daca se tinea cont de rezultatele analizelor prelevate la internare, sotia sa ar fi fost acum in viata, alaturi de cele doua fetite. Cristinel Tulbure a cheltuit sute de milioane de lei pe avocati si deplasari pentru a face dreptate.

Daniela Tulbure, in varsta de 31 ani, din localitatea vranceava Campineanca, insarcinata in luna a noua, a ajuns la spital pe data de 3 ianuarie 2004, acuzand dureri mari, specifice travaliului. Din nefericire insa, la cateva ore dupa ce a dat nastere unei fetite sanatoase, femeia a murit. Vestea a venit ca un soc pentru sotul Danielei, Mircea Cristinel Tulbure, care a intentat proces medicului ginecolog Viorica Patrascu, acuzand-o de malpraxis. Din 2004 si pana in prezent, vranceanul se judeca, pe ruta Tribunalul Vrancea-Tribunalul Bucuresti, in speranta ca judecatorii vor face dreptate. „Decesul s-a datorat neglijentei si superf icialitatii cu care au actionat cadrele medicale care au urmarit sarcina si care au decis efectuarea interventiei chirurgicale. Nu pot intelege decizia doctorului Viorica Patrascu de a efectua interventia chirurgicala fara a tine cont de rezultatele analizelor prelevate la internare“, a precizat barbatul in plangerea inaintata Procuraturii. „Sotia mea, in loc sa aiba nivelul trombocitelor la 150.000, asa cum trebuia, le avea 25.000. Medicii nu au tinut cont de asta cand au intrat in operatie si de aceea sotia mea este acum in pamant“, a spus Cristinel Tulbure.

O operatie cu multe complicatii ulterioare
Medicul Viorica Patrascu a sustinut, zilele trecute, in fata judecatorilor, ca si-a facut meseria asa cum stia mai bine. Aceasta spune ca nu se putea amana extragerea fatului, intrucat micutul putea muri. „Am extras un fat de 1700 grame si am constatat ca lichidul amniotic nu era limpede, ci avea o compozitie si un aspect asemanatoare piureului de mazare. Acestea erau semne clare ale suferintei fetale anterioare. Pacienta a fost dusa apoi in postoperatorul salii de nastere. Dupa cateva ore a avut loc un episod hipertensiv. S-a intervenit medicamentos si s-a reglat tensiunea, dar dupa 15 minute pacienta a inceput sa acuze o durere in partea dreapta, sub coaste. Au urmat 2-3 episoade de varsaturi, insa nu era nimic neobisnuit dupa o cezariana“, a precizat medicul focsanean. Intrucat starea pacientei continua sa se agraveze, doctorul Patrascu si seful sectiei au decis sa „redeschida“ pacienta. Acestia s-au ingrozit de ceea ce au vazut: ficatul pacientei era de cinci ori mai mare decat unul normal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.