CONDAMNARE. Principalele organizatii neguvernamentale din Cordoba au condamnat decretul Guvernului de la Roma de expulzare a cetatenilor romani de etnie roma din Italia, ramanand insa rezervate cu privire la posibilitatea ca acestia ca migreze spre
CONDAMNARE. Principalele organizatii neguvernamentale din Cordoba au condamnat decretul Guvernului de la Roma de expulzare a cetatenilor romani de etnie roma din Italia, ramanand insa rezervate cu privire la posibilitatea ca acestia ca migreze spre Spania. Asociatia Proimigratie din Cordoba (APIC) a calificat decretul-lege al Guvernului italian drept "o decizie nu doar imorala, ci si de o legalitate indoielnica, deoarece este vorba de cetateni europeni".  
RURAL. Cu toate acestea, ea a precizat, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Angel Madero, ca imigrantii romani expulzati din Italia nu risca sa migreze in masa in Spania, pentru a se integra, eventual, si in numeroasa comunitate romaneasca din Cordoba."Populatia romaneasca de etnie roma este orientata spre zonele rurale agricole, iar in cazul in care unele persoane expulzate din Italia ar veni la Cordoba, nu s-ar instala in capitala provinciei, ci in zonele unde se gaseste de lucru la munca campului", a declarat Madero.  
BARBARIE. Aceeasi pozitie a fost exprimata si de Carlos Arce, purtatorul de cuvant pe probleme de imigratie al Asociatiei Pentru Drepturile Omului (APDH) din Cordoba."Este o barbarie ca se procedeaza in acest fel", s-a revoltat acesta. "Sunt cetateni carora li se garanteaza libera circulatie introdusa in cadrul Uniunii Europene gratie unor acorduri pe care le-a semnat, printre altii, si statul italian", a adaugat el."Nu avem dovezi ca aceste persoane vor veni in Spania, pentru ca primul lucru pe care il vor face va fi sa plece in tara lor, iar de acolo este posibil sa reinceapa sa migreze, dar nu este sigur", a precizat Arce.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.