EXPULZARI. Zeci de mii de imigranti ilegali ar putea sa fie expulzati de pe teritoriul Marii Britanii, in conditiile in care ministrul de Interne, Jacqui Smith, examineaza posibilitatea de a adopta masuri similare celor ale Guvernului italian. Sm
EXPULZARI. Zeci de mii de imigranti ilegali ar putea sa fie expulzati de pe teritoriul Marii Britanii, in conditiile in care ministrul de Interne, Jacqui Smith, examineaza posibilitatea de a adopta masuri similare celor ale Guvernului italian. Smith intentioneaza sa adopte masuri asemanatoare celor din Italia, unde legislatia a fost schimbata pentru a permite repatrierea oricarui imigrant ilegal despre care politia crede ca ar putea reprezenta o amenintare pentru securitatea publica, potrivit publicatiei britanice.Ministrul britanic de Interne a cerut o revizuire a legislatiei in urma unor discutii private cu premierul italian, Romano Prodi. "Ministrul de Interne i-a cerut insarcinatului cu afaceri britanic la Roma sa ii trimita un raport despre reformele lui Prodi", a declarat pentru News of the World o sursa de rang inalt din cadrul Ministerului de Interne CONSULTARI."Este clar ca exista probleme - Italia poate sa ii evacueze din tara, dar nu poate face nimic pentru a-i opri pe romani sa se intoarca. Guvernul britanic trebuie sa se ocupe de aceasta problema aici", a adaugat sursa. Jacqui "Smith considera ca ministrii de Interne din Europa ar trebui sa lucreze impreuna pe aceasta tema". Aceste masuri au devenit o prioritate in Marea Britanie, in urma unui val de critici ale opiniei publice cu privire la numarul tot mai mare de imigranti, mentioneaza publicatia citata. Noi statistici oficiale care vor fi date publicitatii saptamana viitoare vor arata ca aproximativ 1.500 de straini sosesc zilnic in Regatul Unit.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.