Clanua€™ Spranceana - Dansez pentru rating
Melodia de generic a productiei Antena 1 - Clanua€™ Spranceana, "Muro shavo kiki", a fost "imprumutata" de Pro TV pentru un promo la o emisiune de divertisment.


Pr
Clanua€™ Spranceana - Dansez pentru rating
Melodia de generic a productiei Antena 1 - Clanua€™ Spranceana, "Muro shavo kiki", a fost "imprumutata" de Pro TV pentru un promo la o emisiune de divertisment.


Pro TV a difuzat spotul zile in sir fara a avea drepturi legale asupra acestei compozitii, arata un comunicat al Antenei 1. "Daca eu, un producator independent, pot respecta prevederile legale in domeniu, nu inteleg de ce Pro TV nu poate face acest lucru. «Gandeste liber», dupa parerea mea, nu inseamna sa ignori legile", declara regizorul Andy Lupu.


BANI PENTRU EXCLUSIVITATE. Antena 1 difuzeaza de mai bine de o luna serialul "Clanua€™ Spranceana", produs si regizat de Andy Lupu. Ca orice film, "Clanua€™ Spranceana" are coloana sonora, una dintre piese, cea de generic, fiind semnata si interpretata de trupa maghiara TerniPe!. Inainte de difuzarea pe post a acestei productii, au fost semnate contracte cu toti compozitorii melodiilor din serial. Cu TerniPe!, pentru "Muro shavo kiki", compania lui Andy Lupu are exclusivitate de difuzare tv in Romania pentru un an.


Nu mare a fost mirarea lui Andy Lupu si a reprezentantilor Antenei 1 cand au auzit melodia, pentru care au fost dati bani trupei TerniPe! in schimbul exclusivitatii, interpretata la emisiunea "Dansez pentru tine" a Pro TV. Mai mult decat atat, angajatii televiziunii din Pache Protopopescu au difuzat chiar un promo la emisiune folosind melodia de generic a "Clanului Spranceana".


ANTENA 1 RÅDE IN BARBÅ. "Aproape ca nici nu ne mai mira comportamentul Pro TV", spun reprezentantii Departamentului Comunicare al Antenei 1. "Dupa ce merg cu para la CNA, gestul de a «imprumuta» din ograda vecinului decurge «firesc»", spun ei. "Nu am decis inca daca sa ii actionam in judecata sau sa urmarim in continuare la ce se mai preteaza", arata un comunicat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.