RANITI. Cinci civili, printre care se numara si copii, au fost raniti duminica dimineata intr-un atentat sinucigas comis in sudul Afganistanului, a anuntat Ministerul afgan al Apararii. Atentatorul sinucigas a detonat incarcatura exploziva in distric
RANITI. Cinci civili, printre care se numara si copii, au fost raniti duminica dimineata intr-un atentat sinucigas comis in sudul Afganistanului, a anuntat Ministerul afgan al Apararii. Atentatorul sinucigas a detonat incarcatura exploziva in districtul Gereshk, din provincia Helmand, "in momentul in care unitati ale armatei nationale afgane distribuiau colete cu ajutoare pentru vaduve"."Cinci persoane au fost ranite, printre acestea numarandu-se si copii. Agresorul a murit, iar printre soldati nu s-au inregistrat victime", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.Un comunicat anterior preciza ca atacul s-a soldat cu moartea a cinci civili. Liderul districtului, Abdul Manaf, a declarat ca atacul a vizat un convoi al Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) si s-a produs la periferia orasului Gereshk, unde au mai avut loc recent si alte atacuri sinucigase. Unul dintre cele mai sangeroase a fost comis impotriva politiei locale si s-a soldat, la 10 septembrie, cu moartea a circa 30 de persoane."Atentatorul sinucigas, care mergea pe jos, a declansat explozia in apropierea unui convoi ISAF, insa nu a facut victime" printre militarii NATO, a declarat Abdul Manaf.ISAF nu a fost in masura sa furnizeze informatii despre atentat.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.