ARESTARI.Autoritatile din Azerbaidjan au retinut doi azeri suspectati de implicare in pregatirea unui atac armat in apropierea ambasadei americane, in luna octombrie, a anuntat, sambata, Ministerul Securitatii. Fortele de securitate azere au retinu
ARESTARI.Autoritatile din Azerbaidjan au retinut doi azeri suspectati de implicare in pregatirea unui atac armat in apropierea ambasadei americane, in luna octombrie, a anuntat, sambata, Ministerul Securitatii. Fortele de securitate azere au retinut deja doua grupuri de militanti islamisti, inclusiv o persoana suspecta de apartenenta la al-Qaida. Informatiile privind posibilul atentat au determinat inchiderea, pentru scurt timp, a ambasadelor americana si britanica de la Baku."Ca rezultat al unei operatiuni speciale desfasurate pe 9 noiembrie, Ministerele Securitatii Statului si Apararii i-au retinut pe Kyamran Asadov si Farid Djabborov, banuiti ca pregateau atacuri in apropierea ambasadei americane la Baku", se arata intr-un comunicat oficial.  
DEYERTOR. Documentul adauga ca Asadov, fost ofiter in armata azera, a dezertat avand asupra sa mai multe grenade, arme automate si munitie. Canalele televiziunii de stat azere au prezentat imagini cu suspectii care recunosc implicarea in complotul despre care afirma ca reprezenta o incercare de razbunare impotriva Statelor Unite. "Scopul nostru era sa ucidem cetateni americani, deoarece ei omoara musulmani", a afirmat Asadov. Azerbaidjanul este o republica producatoare de petrol, cu populatie majoritar musulmana, situata la Marea Caspica, intre Iran, Turcia si Rusia. In ultimii ani, autoritatile azere au arestat zeci de persoane banuite de legaturi cu mediile militantilor islamisti, insa nu s-au confruntat cu incidente violente.            


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.