Camera Deputatilor si Senatul au aprobat ieri componenta Comisiei de repartizare a timpilor de antena in campania pentru referendum. Şedinta Parlamentului a inceput miercuri dimineata, cu apel nominal pentru verificarea cvorumului, la solicitarea ex
Camera Deputatilor si Senatul au aprobat ieri componenta Comisiei de repartizare a timpilor de antena in campania pentru referendum. Şedinta Parlamentului a inceput miercuri dimineata, cu apel nominal pentru verificarea cvorumului, la solicitarea expresa a viceliderului grupului PD, Valeriu Tabara.
In plen au fost prezenti 231 de parlamentari, dintre care doar 5 membri din PD, obtinandu-se totusi numarul necesar pentru a se intruni cvorumul de sedinta.
Inaintea votului final pe proiectul de hotarare, deputatul PD Valeriu Tabara a solicitat o pauza de consultari intre liderii grupurilor parlamentare. Insa pentru ca senatorul PRM lie Petrescu si senatorul PNL Puiu Hasotti au refuzat consultarile, parlamentarii Partidului Democrat au parasit sala in semn de protest. Potrivit Hotararii Parlamentului, Comisia speciala este formata din 15 senatori si deputati, desemnati potrivit configuratiei politice a Parlamentului, precum si din presedintele Consiliului National al Audiovizualului, presedintele Societatii Romane de Radiodifuziune si presedintele Societatii Romane de Televiziune.
Grupul PSD i-a desemnat ca membri ai Comisiei pe Otilian Neagoe, Aurel Simionescu, Tudor Mohora, Tudor Bivolaru, Marin Constantin. Din partea PNL fac parte Ion Mihai Dumitrescu, Traian Dobre, Mihai Malaimare.
Partidul Democrat i-a numit ca membri pe Cristache Radulescu si pe Valentin Iliescu. De asemenea, din comisie mai fac parte Mircea Costache (PRM), Ilona Szabo (UDMR), Ionica Popescu (PC), Aurel Vainer (minoritati nationale).
Potrivit hotararii votate de Parlament, Comisia isi alege dintre membrii sai un presedinte, un vicepresedinte si un secretar, care formeaza Biroul Comisiei. Comisia isi desfasoara lucrarile in prezenta majoritatii membrilor sai, iar hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti.
Pentru ca au absentat foarte multi senatori si deputati de la sedinta comuna de ieri, conducerile celor doua Camere au decis sa ii sanctioneze pe parlamentarii chiulangii.
„Cei care nu vor justifica cauza absentei sau cei care nu vor aduce o cerere, avizata de liderul de grup si aprobata de Biroul Permanent, vor primi aceasta sanctiune stabilita de regulamenul comun”, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu.
Aspectul legat de timpii de antena a fost larg mediatizat in ultimele zile, deoarece campania pentru referendum a inceput, iar Societatea Romana de Radiodifuziune si Televiziunea Romana nu au putut difuza emisiuni despre referendum timp de o saptamana din cauza neinfiintarii acestei comisii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.