Deputatul Nati Meir (foto) a declarat, ieri, dupa efectuarea unei vizite la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, ca va face tot posibilul pentru eliberarea lui Miron Cozma. "M-a impresionat povestea dumnealui precum si conditiile in care este i
Deputatul Nati Meir (foto) a declarat, ieri, dupa efectuarea unei vizite la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, ca va face tot posibilul pentru eliberarea lui Miron Cozma. "M-a impresionat povestea dumnealui precum si conditiile in care este incarcerat. Refuza sa manance ceea ce se serveste de teama sa nu fie otravit. De doua zile nu a mancat nimic", a spus deputatul Nati Meir. In replica, comandantul Penitenciarului Craiova, colonelul-magistrat Anton Lapadat, a declarat ca Miron Cozma beneficiaza de aceleasi conditii ca si ceilalti detinuti din categoria sa. Meir a mai spus ca va incerca ca Luceafarul Huilei sa fie adus la Bucuresti pentru a-si sustine cauza in fata membrilor Comisiei pentru Drepturile Omului. El a venit la Craiova insotit de un alt membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, PSD-istul Petru Tarniceu, insa acesta nu s-a aratat la fel de vehement. Totodata, grecul Konstantin Passaris, incarcerat si el la Craiova, le-a spus celor doi deputati ca se simte extraordinar in unitatea de detentie din Banie. Parlamentarii au venit la Craiova cu gandul de a-l vizita si pe Sile Camataru, insa acesta s-a aflat, ieri, la Bucuresti, pentru a aparea in fata instantei. Ambii deputati au recunoscut ca la Craiova conditiile de cazare sunt mult mai bune decat cele din alte penitenciare din tara, unitatea fiind renovata de curand. (RomNet)
Permise recunoscute in Spania
Permisele de conducere auto ale cetatenilor romani si spanioli vor fi recunoscute de autoritatile celor doua state si preschimbate, legea pentru ratificarea acordului semnat in acest sens, in toamna anului trecut, fiind publicata in Monitorul Oficial din 2 februarie. Potrivit MAI, acordul va intra in vigoare la data primirii ultimei notificari prin care partile contractante isi vor comunica, pe cale diplomatica, indeplinirea cerintelor interne necesare intrarii in vigoare a acestuia. Preschimbarea permisului de conducere romanesc cu cel spaniol presupune indeplinirea mai multor conditii. Astfel, documentul trebuie sa fie in termenul de valabilitate si tip carte de credit. Vor putea fi preschimbate inclusiv permisele de conducere ale actualilor cetateni romani aflati ca rezidenti legali in Spania. Toate categoriile permiselor de conducere romanesti se vor echivala in Spania cu aceleasi categorii, fara cerinta unei examinari teoretice sau practice, cu exceptia categoriilor C, C1, D1 si D, pentru care titularii acestora va trebui sa dovedeasca, prin proba corespunzatoare, realizata, daca se va solicita, sub forma orala, ca poseda cunostinte teoretice specifice asupra circulatiei cu acest tip de vehicule, excluzandu-le pe cele de mecanica. De asemenea, titularii permiselor cu categoriile C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D si D+E va trebui sa dea, in plus, o proba de circulatie pe un drum deschis traficului general. (B.C.G.)
Schimbari la vama
Noua conducere a Autoritatii Nationale Vamale a transmis, ieri, un comunicat in care arata ca cele sesizate in ZIUA cu privire la subevaluarile de produse de import la birourile vamale din Bucuresti s-au lasat deja cu masuri urgente aplicate impecabil. Prima este cea a schimbarii de functie a tuturor sefilor de birouri vamale unde s-au constatat aceste nereguli si care au fost in functie pana in luna februarie a acestui an, apoi declansarea unei operatiuni de auditare a punctelor vamale de pe raza Bucurestilor. In baza raportului de audit ce va fi dat publicitatii, se va analiza oportunitatea mentinerii sau desfiintarii unor puncte vamale in cadrul carora fenomenul subevaluarii a fost sistematic in ultimii patru ani. Mai mult, va fi elaborat un proiect de modificare a hotararii de guvern privind aprobarea procedurii de control al valorii in vama a marfurilor importate. (A.I.A.)
Terorist prins in Bucuresti
Un cetatean turc, pe numele caruia autoritatile din tara sa au emis un mandat de arestare pentru furnizare de arme si munitii organizatiilor teroriste si estorcare de fonduri de la traficantii de droguri pentru finantarea organizatiilor teroriste, a fost prins, ieri, in Bucuresti. Autoritatile turce au emis mandatul de arestare pentru Gundogdu Mahmut in 1 noiembrie 2004, cele doua infractiuni de care este acuzat fiind pedepsite cu inchisoarea pe viata. Potrivit Mediafax, turcul a fost depistat in Capitala de catre lucratorii Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, iar Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a sesizat instanta Curtii de Apel Bucuresti in vederea extradarii catre Turcia. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.