Potrivit proiectului, in primul rand, acesta trebuie sa dispuna de o locuinta formata din cel putin: dormitor/dormitoare pentru membrii familiei si beneficiari, bucatarie, spatii igienico-sanitare, camera de zi. Totodata, locuinta asistentului trebui
Potrivit proiectului, in primul rand, acesta trebuie sa dispuna de o locuinta formata din cel putin: dormitor/dormitoare pentru membrii familiei si beneficiari, bucatarie, spatii igienico-sanitare, camera de zi. Totodata, locuinta asistentului trebuie sa fie amplasata in comunitate sau in apropierea acesteia, astfel incat sa permita accesul persoanelor beneficiare la toate resursele si facilitatile existente (sanatate, educatie, munca, cultura, petrecerea timpului liber, relatii sociale). De asemenea, potrivit proiectului, locuinta trebuie sa dispuna de un post telefonic in functiune si aceasta trebuie sa aiba cai de acces pentru mijloace de transport in comun.
Fiecare beneficiar ar trebui sa aiba la dispozitie un dormitor cu suprafata de minim sase metri patrati, iar daca un beneficiar solicita sa locuiasca cu un altul, suprafata dormitorului trebuie sa fie de minimum zece metri patrati. Locuinta trebuie sa mai dispuna de baie cu cada sau dus si grup sanitar, adaptate nevoilor de accesibilitate ale beneficiarilor, iar la mai mult de sase persoane, se asigura un al doilea grup sanitar. Asistentul este obligat sa puna la dispozitia beneficiarilor obiecte de igiena personala: periuta de dinti, pasta de dinti, sapun, prosoape, pijamale precum si materialele necesare acelora care au probleme de continenta si trebuie sa asigure asistenta in mentinerea igienei personale a beneficiarilor care nu se pot ingriji singuri. Persoana acreditata pentru ingrijirea persoanelor cu nevoi speciale trebuie sa asigure accesul fiecarui beneficiar la asistenta medicala in cadrul comunitatii si la asistenta tehnica adecvata. Asistentul personal profesionist este obligat ca, in caz de spitalizare a unui beneficiar, sa asigure sprijinul necesar, respectiv vizite la spital, asistenta si ingrijire in perioada de convalescenta, ajutor in recuperare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.